07-10-07

DRINGENDE OPROEP - HELP MASSENHOVEN AUB!!

Neen, deze keer niet voor Peggy, in wiens naam ik een paar mensen hier dank voor hun beterschapsmailtje aan haar (u mag er haar nog altijd eentje sturen via de knop bovenaan in de linkermarge, want voorlopig is alleen haar linkervoet eronder bedolven :-(  )

Deze keer een oproep voor Massenhoven! Door de firma Orgacom uit Bouwel werden namelijk gronden aangekocht op een boogscheut van de dorpskern van Massenhoven, om precies te zijn op 110 m. Die firma wil afval verwerken, uiteraard met bijhorende stof- en geurhinder. Ze heeft daarvoor een uitbatingsvergunning Klasse I aangevraagd, de zwaarste die er is. Voor een dergelijke vergunning wordt de bevolking geconsulteerd binnen een straal van 100 m. Het (nood)lot wil dat dit 4 huizen betreft; de hele dorpskern ligt namelijk aan de overkant van het kanaal. Brutte pech dus. Er is een petitie gestart. Hier kan u er meer over lezen, en deze petitie ook tekenen. Aub, doen! zeker als u in de buurt woont. Dank! Dank!! Dank!!!

11:48 Gepost door AnnAlice in Actualiteit | Permalink | Commentaren (6) | Tags: massenhoven |  Facebook |

25-09-07

Is dit nu een grap?

Het woord van God langs de snelweg

 Bijbel langs de snelweg
Affiches met een Bijbelcitaat hangen vanaf vandaag langs de snelwegen. rr

© Yves Goethals (c) Grompont

BRUSSEL - Vandaag start in Brussel een affichecampagne om het evangelie zichtbaarder te maken.

VerbaasdObepaaldOp 1 april zou ik zeker antwoorden: 'Ja, dit is de beste grap in jaren', maar het is einde september. Even geleden was er de hele heisa rond (het verbod op) hoofddoeken, kruisjes en andere religieuze symbolen, en nu gaan ze zomaar effe in een multiculturele agglomeratie langs de weg dwepen met de bijbel. Wat een land! Waar moet dit nu weer toe leiden? Geen wonder dat we aan geen regering geraken.

PS: het bericht stamt uit De Standaard Online

08:59 Gepost door AnnAlice in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-09-07

Kind-en-geluk

Gebukt onder stress maar toch gelukkig

 

BIBU5_GSG1HDHER_1+FBI5_GEZINIedereen denkt dat het klassieke gezin, van vader en moeder met eigen kinderen, het gelukkigst is. Maar kinderloze paren ervaren meer geluk.An Nelissen

BRUSSEL - Driekwart van de Vlaamse vrouwen zegt gelukkig te zijn in hun gezin. Stellen zonder kinderen zijn het gelukkigst, alleenstaande moeders het minst. De stress van de combinatie tussen werk en gezin is erg hoog.

 Smile  Verbaasd  Obepaald  Knipoog 

Dit artikel stond vandaag in De Standaard Online. Zelf denk ik dat veel afhangt van het aantal kinderen dat je hebt en hun leeftijd, karakter... - en ook van jezelf natuurlijk. Dat kinderen een bron van vreugde zijn en gezinnen bij elkaar houden...  daar geloof ik niet echt in (je ziet wel vaker dat ouders genieten van kinderloze momenten; daarentegen hoor je nog zelden dat ouders vechten voor het hoederecht over hun kinderen, maar dat is misschien een gevolg van de huidige mogelijkheid van co-ouderschap). Ja, kids kúnnen een bron zijn van vreugde, maar net zo goed een van zorg en ergernis, of stress. Ze kunnen je het bloed van onder de nagels halen, maar evengoed verrassend lief uit de hoek komen. Alles kent zijn tijd. Het komt er m.i. op aan om tijdens de ups genoeg kracht te putten om de downs te overbruggen; en om dus minstens evenveel - liefst meer - oog te hebben voor het positieve als voor het negatieve. Net als in elke relatie trouwens. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

11:44 Gepost door AnnAlice in Actualiteit | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |