31-10-06

Gelukkig was oktober droog en warm...

...anders was ik nat en koud.

 

Dindsdagavond, loopavond in Zandhoven. Drie groepen fluovestjes trekken op pad (de 'ouwe' groep doet getrouw z'n 3 km social-talk-ronde, gevolgd door een tempotraining van 5 km; een vijftal doordouwers van de vorige Start-to-Run bouwt gestaag verder naar 15 km; en een 25-tal joggers werkt zich op van 5 naar 10 km). Toevallig liepen de drie groepen vandaag dezelfde richting uit: een smal, pikdonker baantje met langs de kant ...een gracht... Moet ik nog verder vertellen?

Ik weet niet precies hoeveel paar ogen het spektakel hebben gevolgd, maar het waren er in elk geval te veel. Gelukkig was de landing zacht, en stond er geen water in de beek. Geen schrammen, geen verzwikkingen, en neen, ook geen kikkers in m'n broek. Misschien was dat nog het ergst geweest.

 

22:45 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

30-10-06

Niet voor iedereen een euforie

 

The organisers of the adidas Dublin Marathon can confirm that the person who died on the route of today’s Marathon was an Irish man in his... Read more on

http://www.dublincitymarathon.ie/

... Ik leef met de familie mee.

Maar ik begrijp het niet, we verschijnen toch allemaal getraind aan de start. Denken we dan alleen maar dat we goed getraind zijn?

 

 

21:27 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Duurloop Oelegem 29/10

Omdat we stilaan aftellen naar de halve marathon van Kasterlee op 12/11, stond gisteren onze eerste lange duurloop (22 km) sinds de marathon van Eindhoven op het programma; voor Ann een snelle, voor mij een trage duurloop (11km/u).  Toch wel leuk dat we allebei dezelfde hobby hebben en dus samen kunnen genieten van het lopen.  Want genieten is het inderdaad in de bossen en velden van Zandhoven, Oelegem (Vrieselhof), Halle en Schilde (Antitankkanaal) waar deze training ons naartoe brengt: een stralende hemel, de eerste (late) herfstkleuren in de boomkruinen, nauwelijks verkeer, 80 tot 90% onverharde wegen. We prijzen ons gelukkig dat we dit zo kortbij kunnen vinden.  De training zelf ging goed, alhoewel Ann de laatste halve km last kreeg van "steken".  Ondanks de frisse wind zat ze blijkbaar door haar vochtvoorraad heen.  Volgende keer toch maar de drankgordel meenemen.

's Avonds op Canvas samen de vorderingen gevolgd van de beginnende lopers in het programma "Marathon" . In de uitzending van deze week stond de 20km van Brussel van mei ll. op het programma; vier van de zes haalden het einde, al ging dat niet altijd zonder moeite (kwetsuren).  Opvallend is toch dat deze mensen zich beter in hun vel, gezonder, assertiever, ... voelen sinds ze aan het lopen zijn.  Ondanks alle grote en kleine kwaaltjes willen ze dan ook volhouden.  Hopelijk zet dit nog meer mensen aan om met lopen te beginnen. 

Patrick

http://www.canvas.be/canvas_master/programmas/marathon/c_marathon_programma/index.shtml

20:16 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-10-06

Volver

Het loket was gesloten, donker en verlaten, toen we om 15u43 bij de Cartoon's in Antwerpen arriveerden voor de filmvertoning van 15u45. Verlaten, zowel vóór als achter het glas. Ook de achterliggende hal was in het duister gehuld. Even flitste het door m'n hoofd dat we voor 'Volver' zouden moeten terugkeren tegen 22u voor de volgende sessie. Spaanse film, Spaanse toestanden? Neen, hoor, gewoon een elektriciteitspanne die algauw werd verholpen door een man die van links naar rechts holde, en tenslotte ook het loket opende.

Raimunda (Penelope Cruz) en haar zus Soledad op een kerkhof op het platteland, het graf van hun ouders poetsend. Er staat een flinke oostenwind, un viento para volverse loco. Na de opknapbeurt gaan ze even langs bij tía Paula, waar hun moeder (Carmen Maura) de eerste keer aan Soledad verschijnt, maar die heeft het niet zo met geesten... Toch zal ze vanaf dan aan de aanwezigheid ervan moeten wennen.
Terug thuis in Madrid geraken Raimunda en haar tienerdochter Paula in nesten. Maar sterk als de vrouwen in Almodóvars films zijn, vinden ze een uitweg. Als na de dood van tía Paula, moeders geest zich over Soledad gaat ontfermen, ontstaat een hechte band tussen de vier vrouwen - moeder Irene, dochters Raimunda en Soledad en kleindochter Paula.
En het zou natuurlijk geen film van Almodóvar zijn als het heden en het verleden niet op een bijzondere manier met elkaar vervlochten waren. Maar hóe ga ik hier nu even net niet verklappen.

Dus, als je de kans hebt, en je bent een fan van Almodóvar of van de Spaanse cultuur, ga hem zien, Volver. Sommigen vinden de film wat minder 'almodóvars', zelf heb ik ervan genoten. De sfeer, de herkenningspunten (zoals de inkom van het ouderlijke huis, de obligate rosquillas, de spontaneïteit, het familiegevoel...), de autoritten door verlaten streken, de drukte van de stad, de ingetogenheid van een dorp in rouw... Tenslotte betekent 'wat minder almodóvars' niet niet-almodóvars. Constanten in Almodóvars films zoals de kracht van de vrouw, het belang van de moederfiguur, de sterke band tussen vrouwen, de verwevenheid van heden en verleden, het lot dat erfelijk lijkt te zijn... ze komen ook hier aan bod.


http://www.moviegids.be/index.cfm/93332
http://www.clubcultura.com/clubcine/clubcineastas/almodovar/volverlapelicula/index.html

01:32 Gepost door AnnAlice in Film | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |