05-11-06

Loop der zotheid

Vandaag is heel ons gezin (een beetje) "doodgegaan".

 Tja, crossen is dan ook elke keer opnieuw sterven, van kort na de start tot aan de finish: meteen na het startschot proberen een (goed) plekje te veroveren, en dat tot je laatste snik verdedigen - het vergt een serieuze inspanning!

Onze doodstrijd kon vanmiddag bijgewoond worden tijdens de cross van APSO in Zandhoven. Alle drie onze dochters hebben meegelopen, en het beste van zichzelf gegeven.  Zelfs onze gezworen judoka Liselotte (Scholier - 2020m) liet zich niet kennen, en zette ondanks flinke steken door tot aan de eindstreep. Onze springerige Emmie maakte vandaag haar debuut bij de Miniemen (1400m) en was daar met 6'09" goed voor een 5de plaats. Sara (Cadet) en vriendinnetje Hannah hebben er een gezellige loop van gemaakt, zoiets van samen uit samen thuis. De laatste 400-tal meters spraken ze af om toch maar eens te gaan versnellen, en gingen uiteindelijk over de streep na resp. 11'27" en 11'23". Flink gelopen, meisjes, en wees maar zeker dat Albert blij was met de jeugdige opkomst.

Bij de vrouwen (alle categorieën samen) stonden we met 67 aan de start. Aangezien het soms moeilijk inhalen is op de smallere bospaadjes, kan je best proberen om van meetaf aan je plek te veroveren, zonder dat je eigenlijk al je kruit al verschiet. En da's soms moeilijk, maar vandaag lukte het wel. Een AT(letica)84 heb ik tijdens de race moeten laten voorgaan, en ook Natasha (zij is Senior), maar een aantal anderen heb ik de hele tijd mooi in m'n kielzog kunnen houden, niettegenstaande hun drie ontsnappingspogingen. In de eindmeter werd ik toch nog bijgebeend door Marghareta (cat.M+45), die me met een seconde klopte en aftikte op 13'35" (voor haar zal ik volgend jaar op m'n hoede moeten zijn, want dan stap ik over naar haar categorie - en vorige cross speelde zich ook al hetzelfde scenario af) . Margaretha eindigde in haar categorie (M+45) tweede, ik in de mijne (M+35) tiende. Er resten mij nog 19 sec tot bij de vrouw met wie ik eens samen hoop te finishen (vorig jaar schommelde dat nog tussen 90 en 120 sec.)

En nu de man-des-huizes-met-de-zere- rug even zelf aan het woord:

"Na de superprestatie van club- en loopgroepcollega Dries (de 6km in 19'51") bij de Seniors, was het als afsluiter de beurt aan alle mannen boven de 40.  Met 96 stonden we aan de start, zodat het ook hier drummen was om in een goede positie het bos in te duiken.  Ik kon een vrij constant tempo aanhouden al moest ik in de 2e ronde wel enkele lopers laten voorgaan, en klokte af op 23'45" : mijn snelste tijd ooit op dit parcours van 6km.  Het parcours lag er trouwens heel goed bij dankzij het werk van Marcel en Werner (allebei geblesseerd, en daarom niet mee aan de start) en de droge ondergrond."

 

Simon (Cadet- 2500m) wist het werk van z'n vader blijkbaar te appreciëren en  finishte met 9.49 als eerste van z'n reeks. Ook proficiat aan Barbara (pupil - 1090m) die vandaag haar eerste cross liep, en die klus in vijf minuten (+06")  klaarde. Een aantal (ex-)start-to-runners (Peggy, Kristien, Marcel, Kris L., ...) die aan de start stonden, hebben nu hopelijk ook de smaak van het crossen definitief te pakken. Be welcome!

Zandhoven ligt in de Kempen en daar laten ze de mensen gelukkig niet voor niks afzien - toch niet tijdens deze cross begin november. Na afloop mag je iets kiezen van de mooie, écht mooie prijzentafel (beste dank APSO-bestuur!). Voor mij werd het een snelkoker - gelukkig, want die had ik een vriend beloofd tijdens onze gezamenlijke vakantie in de Spaanse Pyreneeën. Soms kost het bloed, zweet en tranen om een belofte in te lossen. :-)

 

00:03 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (2) | Tags: cross |  Facebook |

Commentaren

Cross Proficiat aan de hele familie Malfliet met de mooie resultaten.
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 05-11-06

KNAP! proficiat aan de hele familie!!

Gepost door: geert | 05-11-06

De commentaren zijn gesloten.