07-11-06

Op weg naar Kasterlee (1/2M)

Na de korte en hevige inspanning van de cross van zaterdag (zie verslag dd 4/11), had ik zondag mijn zinnen gezet op een lange duurloop - als laatste voorbereiding op de 1/2M van volgende zondag.  Omdat ik vrij laat vertrok en ik niet graag in het donker loop op veld- en boswegen, werd het een race tegen de duisternis (die ik nipt "verloor"), waardoor ik over de 23km slechts 1u45' deed;  toch wel verrassend na de inspanning van gisteren.  Blijkbaar zijn de conditie en het recuperatievermogen ondanks de minder kilometers training na de marathon nog steeds in orde. Toen ik echter maandagmorgen - vooraleer te gaan werken - de auto naar de garage bracht voor een nazicht en al joggend terugkeerde naar huis (6km), leken mijn benen wel van lood (of was dat te wijten aan het vroege uur),  's Avonds - toen ik na het werk de auto om 18u ging ophalen - ging het veel beter: ik liep 5' minder over dezelfde afstand. 

Met al die kilometers van de voorbije dagen, had ik vandaag geen kracht om tijdens onze wekelijkse groepsloop een scherpe tijd te halen.  I.p.v. me de ziel uit het lijf te lopen achter de snelle jongens Dries en Bart L, bleef ik bij een 2e groepje. Nadat eerst de jeugd het tempo had aangegeven, nam Johan naast de autostrade de kop over. Wanneer hij "zijn grens bereikt had" (dixit hemzelf), was het mijn beurt om de anderen op sleeptouw te nemen.  De laatste honderden meters had Simon (14j en kleinzoon van onze "mentor" Albert Hendrickx) echter nog kracht voor een forse versnelling.  Mede hierdoor klokten we af op 23' rond (voor de 5,2km).

Ik denk dat ik het de volgende dagen rustig aan ga doen; misschien nog even wat loslopen, maar zeker geen zware training meer.  Zondag 12 november lopen we immers in Kasterlee een 1/2M.  Vorig jaar liepen we daar ook, en dat is heel goed meegevallen.  De organisatie en de sfeer zijn prima, maar het is vooral voor het prachtige parcours dat we terugkeren. Het grootste deel gaat over veld- en boswegen.  Eerst lopen we tussen de velden en weiden in de Nete-vallei,

7

en in de 2e helft wordt het klimmen en dalen over bospaden op de Kempense heuvelrug. 

28

Je loopt hier zeker geen PR, maar je geniet wel volop van de natuur.  Hopelijk blijft het de komende dagen droog, zodat het parcours er niet al te modderig bij ligt. 

We kijken er in ieder geval naar uit.

http://www.marathonkasterlee.be/

Patrick

22:02 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

mooi parcours ok, inderdaad niet hét parcours voor een PR, maar o zo schoon ...

Gepost door: geert | 07-11-06

Een mooi parcoers, als het niet te modderig is. Alvast succes!

Gepost door: buddha | 08-11-06

Kasterlee Amuseer jullie in Kasterlee !
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 09-11-06

De commentaren zijn gesloten.