09-11-06

Fietsen op de heide

Specialized-rockhopper-BabyEén ding is zeker: onze nieuwe (zijnde ook onze eerste) mountainbikes gaan we in de massa altijd makkelijk terugvinden: flashy oranje en baby blue. 'Assorti' kan je ze niet bepaald noemen, maar ze zijn dan ook niet om hun uiterlijk gekocht, en als je voor een D4W (design for women) wil gaan (en met mijn beperkte lengte is dat een must), heb je niet veel keuze in de MTB-wereld. Eigenlijk mag ik al van geluk spreken dat fabrikanten zich de afgelopen jaren toch bewust zijn geraakt van de verschillen in anatomie tussen man en vrouw.  Jammer dat ze nog niet beseft hebben dat niet alle vrouwen van baby-blauw en pink houden.

Beide fietsen zijn uitgerust met Deore-versnellingen (resp. LX en XT) trek6500_2006_thumben verende voorvorken die kunnen dichtgezet worden. Voor leken zou dat voldoende moeten zijn. We kunnen terecht in veld en bos, maar ook op rotsig parcours in de bergen. En ook om dat laatste is het ons te doen, sinds we tijdens onze laatste vakantie in de Pyreneeën samen met vrienden een mooie MTB-tocht gemaakt hebben - voor mijn part mogen er zo nog veel volgen.

Betekent dat nu dat we lopen gaan inruilen voor fietsen? Neen, helemaal niet - aan een fiets is te veel poetswerk :-) - maar een wekelijkse fiets/toertocht als alternatieve training zit er wel in. En natuurlijk zullen de fietsen voortaan mee op vakantie gaan.

 

12:04 Gepost door AnnAlice in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

we zijn er bijna Nu nog een opplooibaar zwembad en je kan tijdens je vakanties beginnen trainen voor de Ironman, allez, ik bedoel de Ironwoman. Ik heb trouwens gezien in mijn sportwinkel dat ze een héél mooie aanbieding hebben op roze wetsuits voor dames :-)

Gepost door: geert | 09-11-06

Waauw veel plezier met jullie nieuwe aanwinsten. Deore is idd een goede versnellingsgroep. Heb zelf de Deore LX op mijn stalen ros staan.

Wens jullie vele veilige kilometers.

Gepost door: buddha | 10-11-06

De commentaren zijn gesloten.