12-11-06

1/2 marathon Kasterlee

Zondagmorgen om half acht opgestaan en na het ontbijt vertrokken naar Kasterlee.  In de buurt van de kerk was nog parkeerplaats te vinden, en vandaar wandelden we naar fitnesscenter Technofit voor het ophalen van ons startnummer, T-shirt (met de gekende afbeelding van de Kasterlee-pompoen), en enkele sponsorcadeautjes.  Aangezien Heinz dit jaar de nieuwe sponsor was, kregen we mayonaise, ketchup e.d.  Daarna trokken we terug naar de auto om ons klaar te maken.  Er werd lang getwijfeld over welke kleding aan te trekken: het was niet echt koud, en voorlopig bleef het droog, maar er stond wel een strakke wind.  Ik koos uiteindelijk voor een halflange broek en een shirt met lange mouwen.   Door de groeiende populariteit was het drummen aan de start : 578 (430 M + 148 V) deelnemers voor de halve, 321 (294 M + 27 V) voor de hele marathon.  De eerste km ging dan ook vrij traag, en ik moest allerlei manoeuvres uithalen om tijdig (voor de eerste bosstrook, want dan wordt het nog smaller) een plaats te veroveren tussen lopers met mijn tempo.  De eerste 2km klokte ik uiteindelijk af op 9’ rond.  Toen we na km4 van richting veranderden, volgden er enkele kilometers in open veld waarbij we zwaar tegen de wind in moesten beuken.  Eerst hield ik mij op in een groep, maar uiteindelijk bleek mijn tempo iets hoger dan dat van de anderen, en liep ik al snel alleen. Kort na de 2e bevoorrading (km 9,5) werd ik voorbijgelopen door een groepje met daarin de (op dat moment) 3e vrouw.  Ik kon niet onmiddellijk aanpikken.  Km10 werd afgerond op ca. 42’.  Toen we in de boszone kwamen, kon ik meter na meter goedmaken op het groepje dat mij voorbijgegaan was, en uiteindelijk lukte het om aan te sluiten.  In de modderstroken die volgden was het echter moeilijk om bij te blijven.  Geregeld moesten we in de kant om de ergste modder en plassen te ontwijken, en af en toe schoof ik al eens weg in een bocht.  Toen we in de buurt van de Hoge Mouw (tussen km15 en 16) kwamen, versnelde ik op één van de talrijke klimmetjes.  De anderen hadden niet dezelfde reserve, en moesten passen.  Ik kon in de laatste kilometers nog diverse lopers inhalen en finishte uiteindelijk in 1u29’02"; ongeveer dezelfde tijd als vorig jaar.  Na mijn aankomst begon het hevig te regenen: pech voor al de lopers die nog moesten aankomen, en zeker voor diegenen die de volledige marathon liepen.  Ik werd zelf ook al snel kletsnat tijdens het uitlopen en haastte mij naar de auto om droge kleren aan te trekken.  Na de aankomst van Ann (ca 1u45’), hoopten we op te warmen onder een lekkere douche in het fitnesscenter, maar dat was valse hoop, want er was geen warm water.  Na de (gratis) pastamaaltijd, keerden we dan maar snel naar huis terug om verder op te warmen.

Uiteindelijk ben ik heel tevreden om op deze vrij zware omloop nog onder 1u30’ te blijven.  De iets tragere start en het feit dat wij nogal wat duurlooptrainingen afwerken in bos en veld,  zorgden er waarschijnlijk voor dat ik slechts 2,5 minuten boven mijn PR op de 1/2M eindigde.  Ann verbeterde – ondanks een lichte griep de voorbije week én ondanks het zware parcours – haar PR wel.  Knap gelopen !

Van andere bloggers weinig of geen nieuws: ik heb uitgekeken naar Wim ( http://marathon-wim.skynetblogs.be )op de marathon en Stefan ( http://dijleloper.skynetblogs.be/ ) op de halve, maar heb hen niet gezien.  Carmen ( http://bloggen.be/carmenk/ ) begon aan haar laatste 200meters van de 1/2, toen wij aan het uitlopen waren.     Ik kijk uit naar hun verslag van deze natuurloop.

                                                                                                          Patrick

 

Edit door Ann: 'k heb net de uitslag op het web ontdekt en ken nu ook m'n exacte tijd: 1u44'40".  Deze 14de vrouw is daarmee waarschijnlijk aan haar ondergrens gekomen.

http://www.marathonkasterlee.be/index2.htm

15:55 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Kasterlee Dat heb je alweer allebei knap gedaan. Het weer was een stuk wisselvalliger dan gisteren met daarbij een pittig parcours, al is 9 minuten op de eerste 2 km toch niet zo'n trage start.
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 12-11-06

allebei wreed knappe tijden gelopen daar in Kasterlee! Geen simpel parcours en redelijk barre weersomstandigheden en da'n zo'n prestaties, petje af!!

Gepost door: Ruthje | 12-11-06

mooie tijd! Dat is een zeer mooie tijd die je gelopen hebt daar in Kasterlee, zeker gezien het zware parcours en de weersomstandigheden!

Gepost door: johan | 12-11-06

Proficiat! Waw, Ann, wat een knaltijd heb jij gelopen! Daar ben ik jaloers op hoor, dat heb je super gedaan! Nu lekker lang nagenieten!

Gepost door: Julie | 12-11-06

A tope Schitterende chrono's, neergezet in helse weersomstandigheden en dan nog met een sluimerende griep voor Ann. Voor beiden een hele dikke proficiat. In zo'n omstandigheden neem je er de koude douche met de glimlach bij?

Gepost door: Sven | 13-11-06

Sauna @ Sven: Eerlijk gezegd: neen. Maar de vijf minuutjes sauna erna wél. (saunacabine in de vrouwenkleedkamer stond aan - héérlijk! Misschien bij de mannen ook, maar het komt erop aan dat te ontdekken, hé!)
@Iedereen: dank u! Maar jaloers zijn hoeft niet hoor, Julie. Er zijn er nog veel vóór mij! Uitlopen volgens je eigen mogelijkheden, én weten dat je je best gedaan hebt (= wat extra doorzetten en tandenbijten), da's wat écht telt. Toegegeven, 't is een mooie beloning als je op eenzelfde parcours onder je vorige tijd geraakt.

Gepost door: AnnAlice | 13-11-06

Wens jullie beiden een dikke proficiat met deze knappe prestatie!

Jammer dat het warm water op was. Maar de pasta zal jullie alleszins gesmaakt hebben.

Gepost door: buddha | 13-11-06

proficiat aan jullie alletwee.
ondanks het zware weer en modder toch een PR voor Ann.
Patrick, ook voor jouw een dikke proficiat al is het heel moeilijk om een toptijd van 1.26 te willen verbeteren in deze omstandigheden.
je moet me onderweg ergens voorbijgestoken hebben, dat kan niet anders want ik kwam ca.1.31u binnen na mijn eerste doortocht en de laatste 6 km gingen er mij veel voorbij alsof ze haast hadden.

Gepost door: wim | 13-11-06

Chic Echt knappe prestatie, van allebij. Ik was er ook en ik kan beamen dat het zwaar was. Wel moet ik jullie melden dat ik nog wel een warme douche had. Was wel nodig na bijna twee uur in de regen te hebben gezeten.

Gepost door: michael | 13-11-06

Proficiat! Jullie hebben beide een knappe tijd gelopen. Een dikke proficiat! Ik vond het echt leuk, die laatste aanmoediging!

Gepost door: Carmen | 13-11-06

Knapperdeknap! Het was precies feest daar in de melkherberg!
Knap gelopen en nen dikke proficiat aan allebei!! Met zo'n vooruitgang binnen 12 maand kan ik volgend jaar zeggen dat ik de winnars van de halve van Kasterlee ken!

Gepost door: geert | 13-11-06

De commentaren zijn gesloten.