25-11-06

2e natuurloop in Lier

Vandaag stond de 2e natuurloop in Lier op ons programma.  Gelukkig moest ik deze morgen niet werken, zodat we tijdig naar de Pallieterstad konden vertrekken.  Daardoor verliep het inschrijven deze keer veel vlotter, en hadden we nog tijd om in te lopen. Els (een APSO-clubgenote, wiens echtgenoot aan de 5km deelnam) stelde voor om mee naar te startplaats te wandelen en daar onze sportjasjes aan te nemen (Hartelijk dank, Els!).  Het was allesbehalve koud (deze 25 november werd de warmste sinds de start van de KMI-waarnemingen), maar er stond wel een strakke wind en de lucht kleurde dreigend grijs.  Na wat geharrewar over de "startlijn", vertrokken we voor onze 10 mijl, samen met de lopers van de 10 km.  Deze keer stond ik niet helemaal achteraan, en dankzij een spurt in de eerste 100m kon ik onmiddellijk postvatten tussen collega's die zowat mijn ritme aanhielden.  Een tijdje bleef ik bij de vader van een vriendin van onze jongste dochter, maar toen er een gat viel met een groepje met o.a. Jos Vermeulen uit Nijlen, trok ik mijn stoute schoenen aan en plaatste een versnelling om aan te kunnen sluiten.  Mijn bedoeling was om in die groep te "schuilen" voor het ellenlange stuk waarbij we de wind op kop zouden krijgen.  Maar leep en ervaren als de anderen waren, drongen zij mij de koppositie op.  De eerste 5 km passeerden we in ca 19'30"; de volgende 5 km deden we er echter 21'30" over.  Dit was volledig te wijten aan de strakke tegenwind, waartegen je op deze dijken geen bescherming kon zoeken.  Soms waren de windstoten zo hevig, dat het leek alsof je een steile helling aan het oplopen was.  Na de glibberige beklimming van een grasdijk, begon de terugkeer naar Lier.  Deze laatste kilometers werden we gelukkig voortgeduwd door diezelfde stormwind, maar mijn pijp was stilaan uit en ik moest passen op een versnelling van enkele andere lopers.  Ik probeerde mijn eigen tempo aan te houden, en klokte uiteindelijk af als 25e in 1u04'15"; slechts anderhalve minuut boven mijn PR op deze afstand.  Dik content dus !

Dan wachten op de aankomst van mijn lopende wederhelft.  Lang wachten werd het echter niet, want al vrij snel verscheen ze op de piste.  Ik liep het laatste rondje mee om haar aan te moedigen en zag haar finishen in een knappe 1u16'.  Daarmee was ze 4e vrouw (op 45) !

Ook mijn collega's Rudi (10 mijl) en Dirk (10 km; rustig gelopen na een galcrisis en 2 weken ziekenhuis - een snel herstel toegewenst !) waren van de partij.  Net als enkele bloggers; o.a. Joggerke (3e plaats in 10 mijl), Ruth, Dijleloper en debutant Homer.

Na het uitlopen hoorden we dat er geen warm water (meer) was.  Wat een afknapper !  Hopelijk is dit euvel hersteld op de volgende afspraak dd 16 december.  Dan staat er voor ons een halve marathon op het programma: onze volgende stap naar de Marató de Barcelona.

                                                                                                                                                                                                    Patrick

20:24 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (10) | Tags: natuurloop, lier |  Facebook |

Commentaren

knap!! Een supersterke tijd zeg, en dat met zo'n wind, die echt wel serieus vermoeiend was (en ik heb er dan maar een klein stukske tegenin moeten lopen). Heb jullie niet gezien, maar 'k weet dan ook niet hoe jullie eruit zien hé. Wie weet herkennen we elkaar een volgende keer wel!!

Gepost door: Ruthje | 25-11-06

sterke prestatie voor beiden en dat met die wind op de dijken. Voor mij nog steeds een droomtijd.
Ik hoop een volgende keer ook eens mee te doen, misschien zien we elkaar dan eens

Gepost door: wim | 25-11-06

Proficiat beiden met de prachtprestatie. De 10k van de Marató de Barcelona heeft bij mij lang in de weegschaal gelegen met de 21k in piacenza, die op de zelfde dag word gelopen. Er was een lichte voorkeur voor barcelona, maar die moest het uiteindelijk afleggen tegen een lichte voorkeur voor de halve. Anders hadden we elkaar daar misschien wel tegengekomen. Ik heb jullie blog gisteren pas ontdekt. Bij de volgende gelegenheid moeten we eens kennismaken.

Gepost door: DijleLoper | 25-11-06

Als ik zo wat rondhos dan krijg ik de indruk dat die natuurlopen in Lier precies wel de moeite zijn.
Binnekort toch eens afzakken tot daar, alleen jammer dat ze in de vroege namiddag worden gelopen. Dat breekt heel je dag.

Gepost door: kamalanda | 26-11-06

Concurrentie Heel knap gelopen! En idd tussen de eerste 5 en de volgende 5km zat bij mij ook 2 minuten!

Gepost door: Anke | 26-11-06

Goed bezig en @Ruth Tja Patrick, allebei heel goed bezig zou ik zeggen. De wind mocht ik op een andere plaats (thuis in de buurt) ook ervaren. Bij momenten inderdaad knap lastig (zeker aan jouw tempo). Ik hoop er dinsdag nog eens bij te kunnen zijn want in onze zwangere toestand lukt het me maar niet om elke week op de trainingsafspraak te zijn. Aan Ruth wil ik zeggen dat er op mijn blog van beide auteurs van Lof der zotheid een foto prijkt. Blader even terug naar het verslagje van de eerste natuurloop die tevens onze derde weblogloop was. Hier vind je de enige foto die ik van Ann heb. Patrick's beeltenis kan je ook verder in de geschiedenis vinden bij het verslag van een van onze Apsocrossen. Misschien moeten Ann en Patrick maar eens een foto van zichzelf op hun weblog plaatsen. Zo schreeuwlelijk zijn ze nu ook niet...
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 26-11-06

@ntwoorden @Ruth en Bart: in Flickr op onze eigen site (rechter marge) zijn we af en toe ook te zien. Je kan erop klikken en dan krijg je de foto's vergroot, maar niet te fel schrikken hé - daartegen zijn we niet verzekerd. En weet je, Ruth, aangezien 5K elders vertrekt dan 10M en die tweede groep ook nog eens later binnenkomt, hebben we niet echt veel kans gehad om elkaar te ontdekken. Volgende keer inderdaad beter.
Grtz.
@Wim: die wind, je moet ertegenaan beuken, maar anderzijds verschaft hij je ook veel zuurstof en zorgt ervoor dat je niet 'heet'loopt. Liever wind dan die snikhete zomerdagen.
@Anke: de eerste 5K deed ik in 23.27, voor de 10K had ik 48'nodig, dus ook een minuutje extra voor de tweede 5K. Enneuh, als concurrente moet je me niet direct beschouwen, je hebt nog genoeg reserve. Trouwens ik sta al versteld dat ik daar in Lier een 4de plaats loop.
@Kamalanda en Dijleloper: misschien tot volgende keer in Lier, hoewel ik Barcelona als stad interessanter vind.

Gepost door: Ann zelf | 26-11-06

december als de Sint me betere benen heeft gebracht ben ik er in December terug bij, maar ik betwijfel of het aan jullie tempo zal zijn!
Knap gelopen (x2!)!!

Gepost door: geert | 27-11-06

Super gedaan! Super gedaan! Proficiat voor jullie alle twee!

Gepost door: Carmen | 27-11-06

herfstloop lier Proficiat met jullie tijden, ik ga ook voor de 100km van Lier en je tekst drukt prachtig uit hoe we allemaal hebben afgezien met die helse wind, ik heb de eerste 10mijl in 1 15 16 gedaan en deze keer 01 14 22 dacht ik, misschien tot 16december he ik zal er zeker zijn...
Groetjes youri

Gepost door: youri | 28-11-06

De commentaren zijn gesloten.