19-12-06

 Uitzieken onder de kerstboom

Kerst2007Nooit eerder waren we met z'n vijven tegelijk ziek (eigenlijk zijn we maar zelden ziek). Vandaag wel. Iedereen thuis, strijk in de zetels of in het logeerbed op de mezannine. Hoewel we er met een dagje of twee uitzieken onder een dekentje allemaal wel zouden doorkomen, moesten we er toch de dokter bijroepen - kwestie van een doktersattest voor de tienerdochters en hun vader. Ik was er gisterenochtend als eerste mee gestart: heel de dag door heb ik onze schoteldoek flinke concurrentie aangedaan. Ik dacht dat het misschien een nasleepje was van de 1/2M in de regen zaterdag in Lier, maar toen in de namiddag eerst onze Sara haar bed boven haar bureau begon te verkiezen om te studeren, en daarna Emmie bij mij met hoofd- en buikpijn in de zetel kroop, en tenslotte ook Patrick misselijk en koortsig van 't werk thuiskwam, werd het duidelijk dat niet de 1/2M de schuldige was. Alleen ons Liselotte bleef dartel rondhuppelen, en bereidde zich een flinke maaltijd: gebakken aardappeltjes, tomaat, sla en mozzarella. De rest bedankte voor alles wat met eten te maken had. Ook tijdens de Spaanse les - gelukkig had ik met de cursisten afgesproken om bij wijze van kerstfeestje een Spaanse film te bekijken - moest ik helaas elke tapa weigeren die me werd aangeboden. Jammer, want sommigen hadden er echt wel hun werk van gemaakt. Net als Liselotte, wiens mozzarellaschoteltje in het midden van de nacht helaas langs dezelfde weg weer naar buiten wilde. Daarmee was ook nummer vijf gesneuveld. Inmiddels zijn bij de vrouwen van 't gezin koorts en misselijkheid flink afgenomen, maar in Patrick zit nog steeds niet veel leven. Hij had vandaag trouwens een dagje verlof. :-(

17:50 Gepost door AnnAlice in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

beterschap! Beterschap voor het ganse gezin daar, en terug fris voor Kerst & Nieuw hé

Gepost door: johan | 19-12-06

Samen uit samen 't huis Samen gaan lopen en samen ziek ... jullie zijn toch romantische mensen;)

Gepost door: Byrntie | 19-12-06

gezellig ... zo'n dagje verlog :-(
Beterschap voor iedereen ... moge de appeltjes voortaan verteerbaar zijn!

Gepost door: geert | 20-12-06

@ntwoorden Dank voor jullie beterschapswensen. Ze helpen. We recupereren, maar verkiezen nog steeds bed en zetel (ver) boven de loopschoenen.
Romantisch? Leuk gevonden, Byrntie, maar ik weet zo niet.. "Uitgeregend en bezweet", of "belabberd en bleek" - het zijn niet meteen de adjectieven die je rond Valentijn ziet opduiken langs de kant van de weg of op de talloze folders in je bus.

Gepost door: AnnAlice | 20-12-06

appels ... oeps ... 't is mijn vertroebelde geest, Ann Alice, ge hebt gelijk ... 't moest 'aardappeltjes' zijn.
En nu allemaal in koor: "Geert, ge zijt nen appel!" ;-)

Gepost door: geert | 20-12-06

we misten jullie al Allé Ann, we misten jullie gisterenavond al tijdens onze misttraining. Ik wens jullie veel beterschap en hoop dat jullie tegen de kerstdagen terug de oude zijn.
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 20-12-06

Veel beterschap! Veel beterschap aan het hele gezin!

Gepost door: Carmen | 20-12-06

Verzorg jullie goed! Alvast fijne feestdagen.

Gepost door: buddha | 21-12-06

energie mmm, ik dacht hier wat meer te weten te komen over baltsende kraanvogels maar ik denk niet dat dit het gepaste moment is daarvoor. langs de andere kant profiteer ik ervan om jullie allemaal een kerstpakje energie te wensen. tot later.

Gepost door: marc | 21-12-06

ziekenhuis wow, jullie kunnen je eigen ziekenhuis starten! Hopelijk is 't ondertussen al weer wat beter. Soigneer jullie nog, hopelijk wordt het toch nog een gezonde kerst en nieuwjaar!

Gepost door: Ruthje | 21-12-06

@ntwoorden Aan allen die ons beterschap wensten: dank u wel! Het leed is geleden, de 4-Russen, na een tweedaagse logeerpartij in het Huis der Zotten, weer naar Moskou vertrokken. (Deze update volgt wat laat door de eindejaarsdrukte, waarvoor mijn excuses).
Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 28-12-06

De commentaren zijn gesloten.