14-01-07

Een weekend van records

Na de recordtemperaturen van begin januari, braken de deelnemers van de 4e natuurloop in Lier het record wat aantal deelnemers betreft  (518), stelden wij allebei ons record op de 1/2M scherper en kende ook de Zilvermeerloop in Mol een succesopkomst.  Dat laatste was dan wel te danken aan Supermario die een massa bloggers warm had gemaakt om 5 of 10 km rond het Zilvermeer te komen lopen. Of was het heerlijke buffet op de Kleppende Klipper de reden dat we met zoveel waren komen opdagen ?  In ieder geval, hartelijk dank Mario (en Bob) voor de puike organisatie van deze weblogloop !

Zaterdag was het dus de 4e natuurloop in Lier.  Voor de 2e maal stond een 1/2M op het programma.  Deze keer bleef het droog, maar de laatste restanten van de storm die de voorbije week West-Europa teisterde, maakten het af en toe knap lastig.  Na een snelle start (wind in de rug) werd ik rond km5 (19’ ?) bijgehaald door een groep van zo’n 12 lopers onder leiding van de ervaren Jos Vermeulen uit Nijlen.  Ik besloot aan te pikken, en samen hebben we met verenigde kracht en regelmatige aflossingsbeurten het lastige stuk tegen wind rondgemaakt (km10 in 41’ / km15 in 1u01’45”).  Vanaf het keerpunt (ca km16) werd er versneld en viel de groep uiteen.  Ik kon de besten niet volgen, maar dankzij de rugwind en de hoop op een PR verhoogde ik toch stelselmatig mijn tempo en haalde het uiteindelijk in 1u24’24”.

Ann deed het weer schitterend, en verbeterde haar PR van vorige maand met nog eens 25 seconden (1u38’35”).  Hiermee eindigde ze op de 3e plaats bij de vrouwen, waarmee ze onze “mentor” Albert een groot plezier doet. (Aanvulling door Ann:  'schitterend'   is relatief.) Ondanks de zaterdagwedstrijd wilden we toch allebei graag meedoen aan de weblogloop van zondag.  Zo konden we eens persoonlijk kennis maken een aantal collega-bloggers.  Mario had reeds voor onze inschrijvingen gezorgd, zodat we voor de wedstrijd tijd hadden voor een groepsfoto en we samen konden inlopen.  Hierdoor kregen onze spieren voldoende tijd om op temperatuur te komen.  Dat was nodig, want de start was verschroeiend.  Ondanks mijn voornemen om het na de 1/2M kalm aan te doen, werd ik meegezogen door de anderen.  De eerste ronde (2,5km) klokte ik af in net geen 10’.  De volgende 2 rondes liep ik in het gezelschap van Crazybob.  Samen grepen we heel wat sneller gestarte atleten bij de kraag; ook Marathon-Geert (met X-socks) die nog even probeerde aan te klampen.  Bij het ingaan van de laatste ronde versnelde Crazybob samen met een Vabco-atleet.  Meter na meter moest ik hen laten gaan; ik wilde wel versnellen maar mijn kuitspieren weigerden om 2 dagen na elkaar tot het uiterste te gaan.  Ik finishte uiteindelijk in 40’45”, en was daar heel tevreden mee.

Ann deed het iets (?, dixit Ann) rustiger dan ik en liep ontspannen (da’s gelogen, dixit Ann) naar een tijd van 48’49”.

Na wat uitlopen en een warme douche konden we meteen onze prijs gaan afhalen, en daarna vertrekken naar de nabijgelegen restaurantboot “De Kleppende Klipper”.  We genoten van een lekker gediversifieerd buffet (soep, koude voorgerechten en groente, allerlei vis- en vleesgerechten als hoofdschotel en voor wie nog een gaatje vond een dessert naar keuze) waarmee de verbruikte calorieën weer aangevuld werden, en maakten nader kennis met de andere bloggers.  Vanuit West-Vlaamse hoek hoorde ik een idee opborrelen om een volgende weblogloop te plannen aan de kust (?).

Na het eten keerden we terug naar het Zilvermeer om de “echte” lopers en loopsters aan het werk te zien.  Dorpsgenoot Pieter Van Dyck liep er de korte cross; APSO-clubgenote Els Cumps deed mee bij de Masters Vrouwen; en bij de Masters Mannen herkenden we Joggerke die gisteren in Lier (1/2M) op de 4e plaats eindigde. 

Met het vuurwerk deze avond in Zandhoven tijdens de kerstboomverbranding en daarna een lekker schuimwijntje om de PRs te vieren, sloten we dit vermoeiende loopweekend voldaan af.

                                                                                            Patrick

22:33 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (19) | Tags: weblogloop, natuurloop lier, zilvermeerloop |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Aan Ann, van harte gefeliciteerd met je 3e plaats. Ik had zondag een iets andere wedstrijd, voor mij dus geen halve in Lier, noch in Mol. Maar in februari ben ik hopelijk weer van de partij.

Gepost door: Anke | 14-01-07

Merci Bedankt voor het aangeven van het tempo hé. Ik wist niet dat je zaterdag al zo'n knaltijd gelopen had! Dan nog eens de dag erna zo'n tempo kunnen aanhouden pff, ik zal nog veel moeten trainen om dat te kunnen evenaren.

Gepost door: michael | 14-01-07

superfijn! 't was leuk om jullie eindelijk, na enkele gemiste kansen, eens 'live' te ontmoeten. Volgende keer probeer ik 6 meter langer aan te klampen, beloofd! ;-)

Gepost door: geert | 15-01-07

Dikke proficiat!

Gepost door: buddha | 15-01-07

Mol Patrick en Ann Alice, het was leuk eens jullie in levende lijve te ontmoeten. Die webloglopen zijn voor herhaling vatbaar ! Groeten van de kust en tot de volgende... Cheers

Gepost door: kj | 15-01-07

bedankt om te komen en om de fijne comentaren . je hebt dit weekeinde allebei puike prestatie's neergezet..

Gepost door: mario | 15-01-07

Mooie tijd gelopen afgelopen Zaterdag en een leuke weblog ontmoeting gehad in Mol..erg leuk.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 15-01-07

Dikke duim! Prachtige tijden neergezet, enhorabuena. Hopelijk tot op een volgende weblogloop!

Gepost door: Sven | 15-01-07

Web-log-loop Mol Leuk om jullie eens "in real life" ontmoet te hebben : het was inderdaad een stralende dag in Mol.
Chapeau voor jullie verbluffende prestaties. Na een zware halve marathon nog schitteren in Mol, het is enkel voor de "groten" weggelegd.
Proficiat !
Gepost door: frank spencer | 15-01-07

dikke proficiat!! Eerst twee prachtige P.R.'s op de halve marathon en dan nog op zondag zulke mooie tijden lopen! Chapeau!!

Gepost door: Dirk | 15-01-07

das nie niks.. zo twee dagen achter elkaar lopen !
En ik voel het dan nu nog na mijn tripje van zaterdag :-)
Anyway, een dikke proficiat en laat maar komen die volgende loop aan de kust !
Groetjes,
Steven

Gepost door: Steven | 15-01-07

Proficiat Van harte proficiat. Bij mij is het toch al ondertussen een tijdje geleden (dwars door brugge) dat ik gelopen heb. Niets dan respect!

Gepost door: PieterC | 15-01-07

knappe prestaties en dat voor beide dagen en voor allebei.
die tijd op een halve marathon is voor mij een droomtijd.
Ik denk dat we bij de volgende blogloop eens verder moeten verbroederen. Het was voor ons gisteren de eerste keer en er waren zoveel andere bloggers zodat we elkaar wel vluchtig gezien hebben maar daar bleef het dan ook bij, daar voor grote sorry.
We beloven hierbij dat bij de volgende blogloop we langer aanwezig zullen blijven zodat we de hele toer kunnen doen.

Gepost door: wim | 15-01-07

volgende keer mooi verslag, patrick. het prikkelt om de volgende keer ook deel te nemen. aan de kust zou natuurlijk ideaal zijn...

Gepost door: marc | 15-01-07

wow leuk jullie eens gezien te hebben, jammer dat we niet echt de kans hebben gehad eens te babbelen, daarvoor was de tafel o.m. te lang :-) en ik sta paf van jullie twee superprestaties dit weekend hoor! wow!

Gepost door: Ruthje | 15-01-07

Leuk Om jullie ontmoet te hebben en nogmaals gefeliciteerd met jullie dubbele prachtige prestatie. Hopelijk tot een volgende.

Gepost door: Marc | 16-01-07

straffe kost Ronduit schitterend hoe jullie na een halve marathon , de dag erna nog een 10km wedstrijd kunnen lopen , proficiat aan beiden en tot de volgende !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 16-01-07

proficiat... Jullie zitten mooi op marathonschema met al die pr's op de halve. Inderdaad spijtig dat we weer eens op dezelfde plaats waren zonder elkaar te ontmoeten. Ik had jullie niet verwacht vanwege de wedstrijd in Lier. Mischien derde keer goede keer in Lier (10/02).

Gepost door: DijleLoper | 16-01-07

Mannen versus vrouwen Ann, ivm je opmerking op mijn blogje, ik kan maar 1 ding zeggen: laat je niet overdonderen door diegene met de flitsende pakjes en hun overeenstemmend "gelul". Er zijn uiteraard heel goede lopers bij, maar meestal zijn die meer bescheiden dan diegene die hoog van de toren blazen :-)

Gepost door: Anke | 17-01-07

De commentaren zijn gesloten.