23-01-07

5 minuutjes rust

Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19u55 tot 20.00u
(Zend dit bericht door naar zoveel mogelijk mensen)
ACTIE tegen de klimaatsverandering: Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van burgers ooit tegen de klimaatsverandering.
L'Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot alle burgers over de hele wereld: Gun de planeet 5 minuten rust!
Iedereen wordt verzocht alle lichten te doven op 1 februari as, van 19u55 tot 20.00u. Het gaat er niet om enkel 5 minuten energie te besparen, maar wel om de aandacht van de burgers, de media en ook de politieke besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen ! Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten: dat duurt echt niet lang en het kost je niets. Bovendien zal het de politici en kandidaten voor de parlementaire verkiezingen van juni 2007 duidelijk maken dat de klimaatverandering een onderwerp uitmaakt dat weegt in het politieke debat.
En waarom op 1 februari 2007? Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische experten van de Verenigde Naties uitkomt. En dat gebeurt bij onze buren! Wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten voorbijgaan. We moeten de schijnwerpers richten op de superdringende aard van de klimatologische toestand van onze wereld. Als we allen deelnemen zal deze actie echt een mediatieke én politieke invloed hebben, en dit enkele maanden vóór de verkiezingen.
Laat dit bericht zoveel mogelijk circuleren, stuur het zoveel mogelijk door, ook naar lokale politici. Vermeld het in Newsletters, op je Internetsite of blog: spread the news around! Onze planeet verdient het!

PS: bovenstaande foto vond ik op deze site
die handelt over 'Proeven in het donker'. Toch maar eens proberen. Wie weet, misschien smaakt joghurt in het donker wel als roomijs, of rijst als frietjes, of water als wijn...Mmmm...

14:44 Gepost door AnnAlice in Natuur | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

1 februari Omdat ik toch meestal train vanaf 19u zal ik dus een dik uur het licht doven, alles voor onze planeet!

Gepost door: johan | 23-01-07

zo veel manieren .. er zijn zoveel manieren om onze planeet doorlopend een beetje meer rust te gunnen, maar de meeste mensen zijn te lui en/of te onbekwaam om die simpele dingetjes uit te voeren ... 'k kan er soms iets van krijgen ...

Gepost door: geert | 23-01-07

water als wijn... ik meen zo al ooit 's iets van die aard gehoord te hebben...water in wijn veranderen :-)
maar das naar 't schijnt lang geleden gebeurd !
Groetjes,
Steven

Gepost door: Steven | 24-01-07

Lichtje uit Mijn lichtje is deze middag ook al uit, maar dat is volledig naast de kwestie. Ik ga alleszins meedoen op 1 februari!

Gepost door: Jan | 24-01-07

1/2 ik vind het wel een nobel idee en gezien we die avond toch niet thuis zijn, zal het bij ons zelfs langer dan 5 minuten donker zijn. Dus wij doen mee! ;-)

Gepost door: Ruthje | 25-01-07

lopen gelukkig lopen wij veel en dat scheelt een hoop uitlaatgassen!

Gepost door: martine | 25-01-07

Lichten uit Awel Ann, wij doen ook mee !
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 27-01-07

vraagje ivm met actie "alle lichten uit" Dag Annalice,

Ik heb gezien dat je op je blog een bericht ivm met de actie "alle lichten uit" hebt geplaatst.
Momenteel zijn we (KUL, centrum voor democracy en citizenship) bezig met het onderzoeken van het internet als mobilisatie-instrument. Deze campagne is hier een heel mooi voorbeeld van. Ik zou dan ook graag trachten (in de mate van het mogelijke) het netwerk in kaart te brengen, te beginnen bij de verschillende blogs en fora. En daarom zou ik je graag een aantaal vraagjes willen stellen.
Hoe vaak (aantal uren) surf je gemiddeld per dag/week op het internet? Op welke manier ben je in contact gekomen met het "alle lichten uit"-bericht (via e-mail, andere blog, forum, krant,...)? Heb je het bericht ook verder doorgestuurd via mail naar vrienden, kennissen,...? Volg je nog andere blogs, fora? Bezoek je ook af en toe politiek gerelateerde websites (overheid, partijen, andere politieke organisaties,...)? Ben je, los van deze actie meer speciaal met het milieu begaan (heb je al aan andere acties deelgenomen, bewuste keuzes in energieverbruik, surfen naar bepaalde milieugerelateerde sites? Indien je dit bericht hebt gekregen via email, zou het dan mogelijk zijn dit bericht naar mij te forwarden (inclusief het adres van de eerste verzender, opdat ik die kan contacteren)?
Met deze info zou je ons al een heel eind verder opweg kunnen helpen!

Alvast heel erg bedankt!

Vriendelijke groeten,
Sara


PS Zou het mogelijk zijn mij te contacteren via mijn e-mailadres?

Gepost door: Sara | 29-01-07

De commentaren zijn gesloten.