16-02-07

Barcelona 2

Na de Plaça d’Espanya lopen we links de Creu Coberta op, die verder overgaat in Sants.  Dit is een van de vele lange rechte stukken die we te verteren krijgen tijdens deze marathon.  Uiteindelijk draaien we toch rechtsaf, en klimmen (!) naar Camp Nou, de thuisbasis van voetbalclub FC Barcelona  (4,5km).  Dit gigantische stadion zal na de in 2007 geplande verbouwing maar liefst 118.000 zitplaatsen tellen !  U2 gaf hier in augustus 2005 een van hun Vertigo-concerten.  Je kan jezelf vergewissen van het overweldigende karakter van deze sportarena door het stadion en het bijhorende museum te bezoeken.  Dat zal je zeker niet alleen doen, want dit museum is na het Picasso-museum het meest bezochte van Catalonië.  In dezelfde buurt vind je ook de stadions van de al even succesrijke basket- en handbalploegen.

Daarna komen we uit op een brede laan: de Av. Diagonal.  Deze verkeersader snijdt de stad in 2 delen en reikt tot aan de zee.  We komen tijdens de wedstrijd nog enkele keren terug op deze kilometerslange Avenida.  Vlakbij de plek waar we de Av. Diagonal opdraaien, liggen 2 bezienswaardigheden: het Palau Reial de Pedralbes en de Finca Güell.  Het vroegere koninklijk paleis van Pedralbes (gelegen in een mooi park) huisvest nu 2 musea.  Het keramiekmuseum is voor liefhebbers van aardewerk interessant, en het Museu de les Arts Decoratives stelt gebruiks- en designvoorwerpen tentoon, o.a. meubels, verlichting, de eerste elektrische  apparaten.  Het zal over enkele jaren verhuizen naar een nieuw te bouwen Designmuseum nabij de Plaça Glories Catalanes (de maquette van het nieuwe museum is in ieder geval veelbelovend).

De Finca Güell bevindt zich net om de hoek (Av. Pedralbes), maar is spijtig genoeg niet open voor het publiek.  De door Gaudí ontworpen toegangspoort met draak is echter de moeite van het bezichtigen waard wanneer je toch in de buurt bent.

De wijk ten noorden van de Diagonal – Pedralbes – is een van de chicste wijken van Barcelona: je vindt er dure appartementen, mooi onderhouden tuinen, privé-zwembaden.  Geen wonder dat Johan Cruyff - en vele andere (ex-)sterren van Barça - hier een optrekje hebben.

We lopen tussen de vele grote hotels en kantoorgebouwen, en langs het L’illa-complex (Av Diagonal 545-565) met winkels, ontspanningsruimte, burelen, appartementen, hotels en zelfs een school.  Op de 1e verdieping van dit gigantische winkelcentrum vind je Decathlon, the place to be wanneer je bagage verloren is en je dringend loopschoenen of -kledij  nodig hebt J.  Gelijkvloers is er een grote afdeling van FNAC.

Kort voorbij dit winkelcomplex draaien we rechtsaf en verlaten de Av. Diagonal.

                                                           Patrick

20:52 Gepost door AnnAlice in Spaans en Spanje | Permalink | Commentaren (1) | Tags: barcelona |  Facebook |

Commentaren

Mooi Ziet er wel goed uit en een mooie plek om te vertoeven.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 17-02-07

De commentaren zijn gesloten.