23-03-07

Barcelona 9 (nawoord)

Voor iedereen die naar Barcelona op reis wil en zeker voor wie volgend jaar de Marathon in deze mooie stad wenst te lopen, enkele correcties en aanvullingen op de toeristische parcoursbeschrijving die in februari op ons blog verscheen in 8 afleveringen:

-         het Palau Güell, een Gaudí-huis in een van de zijstraten (Nou de la Rambla) van de Rambla, dat we eindelijk dachten te kunnen bezoeken na jarenlange restauratiewerken, is nog steeds gesloten voor het publiek.  Volgens een bewakingsagent  zouden de werken nog twee jaar aanslepen … “por lo mínimo”.

-         een andere creatie van Gaudí – het Casa Batlló -  gelegen aan de Passeig de Gracía, is daarentegen sinds vorig jaar wel opengesteld voor het publiek.  Vele gidsen vermelden dit nog niet, zodat er (voorlopig) vrij weinig bezoekers zijn en je niet hoeft aan te schuiven.  Je kan er de heel mooie eerste verdieping bezoeken, het achtergelegen terras met veel mozaiekwerk, de prachtige traphal, de zolderverdieping met kloosterachtige gangen en kamers en het dakterras met de gekende Gaudí-schouwen.  De moeite waard ondanks de hoge inkomprijs.

-         we bezochten ook voor het eerst het uitzichtpunt van het Columbus-standbeeld (einde van de Rambla, aan de haven).  In de voet van de zuil kan je kaartjes kopen (nb: je kan hier ook fietsen huren !) voor de lift naar boven.  Veel plaats is er niet, noch in de lift, noch boven (het uitzichtpunt is in de bol onder de voeten van Christoffel); maar het uitzicht is prachtig.  Je hebt er een heel duidelijk zicht op de slingerende Ramblas, de nabijgelegen haven en de daken van de oude stad.

-         Men is van plan binnenkort de rommelmarkt “Els Encants” te verhuizen.  Nu bevindt deze gezellige markt zich nog naast de Plaça de les Glories Catalanes, maar wegens aanpassingswerken aan dit verkeersknooppunt, moeten de marktkramers op zoek naar een andere plek.  Voorlopig zijn er twee alternatieven aangeboden door het stadsbestuur: ofwel een braakliggend terrein nabij de Torre Agbar (dus in dezelfde buurt), ofwel de oude stierenarena “Las Arenas” aan de Plaça d’Espanya (nabij het vertrekpunt van de Marathon). 

-         Wie met het vliegtuig reist, kan de stad goedkoop bereiken met de trein.  Via een lange overdekte gang over de parking voor het luchthavengebouw bereik je het station.  Koop ineens een T-10 (tarjeta diez) : deze strippenkaart kan je immers ook verder in de metro en op de bus gebruiken.  Op die manier kost de trip naar de stad slechts 0,65 €.  Per uur zijn er twee treinen naar de stad (stoppen in Barcelona Sants, Passeig de Gracia en Estacio de França nabij Barceloneta).  Opgelet: valideer (kaartje in de gleuf van de doorgang steken) je T10 pas wanneer je de trein ziet aankomen, want binnen het uur na validering kan je zonder meerkost overstappen op metro of bus om zo je hotel te bereiken.  Het eindstation – Estacio de França – is trouwens prachtig gerestaureerd.

-         Tot slot nog een restauranttip in het vroegere Olympisch Dorp:  Restaurante Oriental La Villa (in het Centro Comercial op de Av Icaria).  Dit Chinese restaurant biedt een gevarieerd buffet met voor-, hoofd- en nagerechten voor de prijs van 5,95€ ’s middags en 7,25€ ’s avonds (vrijdagavond en in weekend 8,25€).  Vooral voor families met kinderen interessant, omdat er naast de typisch Chinese kost ook koude groenten, gebakken aardappeltjes, worstjes e.d. zijn (tot 10j  4,25€/kind).  Drank moet je wel apart betalen.

Wie nog meer info over Barcelona wil, kan ons contacteren via een mailtje.

                                                                 Patrick

13:37 Gepost door AnnAlice in Spaans en Spanje | Permalink | Commentaren (3) | Tags: barcelona |  Facebook |

Commentaren

Otra vez Pfff...'k heb alweer zin om meteen terug te gaan. Ga je mee?
Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 23-03-07

Antwerpen Hoi Patrick (en AnnAlice),
Ik loop niet in Rotterdam, maar de week nadien in Antwerpen. Hoe dan ook, samen jagen op die 3-uurgrens in Eindhoven lijkt me een héél fijn idee. Buen finde y hasta pronto.
Sven

Gepost door: Sven | 24-03-07

hoi, vraagske beste,
ik ga in juli ook naar barcelona en had daar wat vraagjes over?
wij zijn van plan om eens naar de "LA RAMBLA" te gaan aflopen, in Montjuich naar de "Font Magica", de "Sagrada Familia" naar "Camp Nou", "Parc Guell" en de Cathedral of Barcelona... de vraag zou zijn wat dat ongeveer kost aan inkom??? vind dit nergens terug....
vriendelijke groeten;)
barcelona wordt de maxx;)

Gepost door: David | 18-06-07

De commentaren zijn gesloten.