26-03-07

Aflossingsmarathon AC Lyra

Tegelijkertijd met de marathon organiseerde AC Lyra op zaterdag 24/3 ook een aflossingsmarathon.  Terwijl Ann de moed en kracht had om drie weken na Barcelona de volledige MMarathon te lopen (zie haar verslag hieronder), hield ik het veiligheidshalve bij de aflossing.  (Eén van ons beiden moest toch in staat zijn om nog op zijn/haar benen te staan en voor onze drie dochters te zorgen J )

Samen met enkele APSO-clubgenoten vervoegde ik een aantal dorpsgenoten die vorig jaar met lopen gestart zijn via het Start-to-run-programma.  Omdat deelnemen voor ons belangrijker was dan winnen, werden er gemengde ploegen samengesteld.  Zo bleek tijdens een van de vorige dinsdagavondtrainingen dat 4 kandidaat-deelnemers in juli verjaren: Ann, Annick, Bart  en ikzelf.   De “Julilopers” werden boven de doopvont gehouden.  De andere ploegen werden gevormd door enerzijds Marcel VD, Fonne, Filip en Dries (de Apso Runners), en anderzijds Kristine, Marcel, Peggy en Kris (de Cha-Cha Lopers). We herkenden ook nog enkel andere dames uit Zandhoven, maar hun ploegnaam is me niet bekend.

Het weer was verre van ideaal: nogal kil, af en toe een stevige wind … maar dat zijn we gewoon in Lier (cfr de Natuurlopen).  Er moesten vier rondes afgelegd worden: 9,5 – 10,5 – 10,5 en 11,7 km.  De matten voor de tijdsopnames lagen op de Netedijk, aan het einde van elke ronde;  en aan de eindstreep (de laatste loper moest nog een enerverend extra rondje lopen om de exacte 42,195 km rond te maken).  Terwijl de marathondeelnemers met een chip rond de enkel liepen, was er voor de aflossing gezorgd voor stokken met ingewerkte chip (heel licht van gewicht, hinderden niet tijdens het lopen).

De drie ploegen haalden de eindstreep in minder dan 4 uur, wat toch wel een mooie prestatie is (zeker voor hen die nog niet zo lang bezig zijn met lopen): de Apso Runners eindigden in 3u10’22; de Julilopers in 3u20’40” en de Cha-Cha Lopers in 3u56’09”.  In totaal finishten 97 estafetteploegen. 

Ikzelf liep als tweede loper van de Julilopers de 10,5 km in 40’41”.

Voor volledige uitslagen en een massa foto’s kan je terecht op www.aclyra.com en op www.lierinbeeld.com

Enkele sfeerfoto’s:

 

 PF9G6599 PF9G7239PF9G6806 PF9G7183

21:35 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (3) | Tags: aflossingsmarathon ac lyra |  Facebook |

Commentaren

lijkt me echt wel leuk... zo'n aflossingsmarathon ! Proficiat ook met je mooie tijd op die 10,5 km.
Geniet nog van het mooie lenteweer en tot schrijfs,

Gepost door: Steven | 27-03-07

handig ... ... zo'n stok: kan je goed gebruiken tijdens een inhalingsmanoeuvre!!

Gepost door: geert | 27-03-07

aflossingsmarathon Proficiat aan alle ploegen van loopgroep albert hendrickx. Inderdaad knap van allen onder de 4 u te eindigen.
Wat betreft Patricks excuus om niet de hele M te moeten lopen... denk ik dat Ann zelfs vanuit een rolstoel voor de drie dochters kan zorgen...
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 27-03-07

De commentaren zijn gesloten.