29-03-07

Wenen om een theepot

 

Theepot.webMaar eerst wil ik graag iedereen uitgebreid bedanken voor het enthousiasme over mijn deelname aan de MMarathon van Lier drie weken na de Marató Barcelona. En ook jullie bewondering temperen, want zoveel lof behoeft dat echt niet. Denk maar eens aan ultralopers en triatlonners. Moeilijker dan het lopen zelf, zijn misschien het invullen van de drie tussenweken – wat doe ik en wat doe ik niet? – en het bepalen en aanhouden van het juiste wedstrijdtempo. Onder het motto ‘alles kan beter’ had ik graag mijn tijd van Barcelona minstens benaderd, maar misschien ben ik daarvoor te snel gestart (maar het liep toch zó goed!) – zie grafiek onderaan dit logje. Misschien heb ik juist dát wel meer moeten bekopen dan het feit dat Barça pas drie weken geleden was. Wie zal het zeggen? In elk geval heb ik de smaak van de lange afstanden nu wel écht te pakken.

 

Wenen doen we er dus niet om. Wel om een gebroken theepot. En wel geteld honderd water-landers. Is dit een raadsel voor u? Geen nood, terwijl wij op stap zijn met onze zakdoeken hebt u rustig de tijd om erover te peinzen.

 

Voor de keramisten: Wat gebeurde er met de theepot? Op de foto is hij nog gaaf, in lederharde toestand. In een volgende fase heb ik hem voorzien van ramen en deuren door inkerven. Tijdens de ruwbak is echter het kleine torentje (aan de achterzijde) losgekomen. Uren en uren werk zie je dan in rook opgaan, maar latexlijm en engobe voor ruw gebakken klei zouden het euvel moeten herstellen.

Bedoeling is voorlopig om er na de volgende ruwbak (om te controleren of de lijm het houdt) ijzeroxide op te zetten en hem af te werken met witte glazuur. De theepot is echter geïnspireerd op werken van een schilder/kunstenaar/architect van de generatie van Gaudí, en die zijn juist heel kleurrijk. Misschien moet ik er nog maar eens over denken om toch maar underglazes (onderglazuurverven) te gebruiken, om de spirituele herkomst van de pot niet te zeer te verdoezelen.

 

Cijfertjes:

Lier_marathon web

 

11:09 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (5) | Tags: keramiek, theepot, marathon lier |  Facebook |

Commentaren

en toch ... en tóch blijft het een bravoeurestuk (zowel die marathons als de theepot!!)

Gepost door: geert | 29-03-07

Straf! Weeral een straffe prestatie voor jullie beiden! Toch sterk dat je nog zo'n respectabele tijd registreerde voor een tweede 42km op drie weken tijd. Je bent tenslotte maar een liefhebster die het voor het plezier doet, hé. Rust nu maar wat zodat je weer helemaal in form kan zijn voor je volgende uitdaging.

Gepost door: Michael | 29-03-07

Theepot met charme Je zal het niet geloven, maar ik heb ook "pottenbakken" gedaan... dus aan de draaischijf. Ik heb ook een keertje plaatwerk gedaan. Ik deed dit in Rumst, in de Lazaruskapel. Heel tof. Maar je kan niet alles blijven doen. Ik ben aan het bekijken welke cursus ik terug vanaf september zou volgen... Spaans misschien?

Gepost door: Anke | 30-03-07

1 a 2 per jaar Eigenlijk AnnAlice... Als je een degelijke marathon wilt lopen met de gewenste resutaten is het aangewezen slechts 1 tot 2 marathon per jaar te lopen. Niet meer... Dan zakt het niveau zowiezo... Tjah, een mens is nu eenmaal niet gemaakt om zulke zware belastingen te ondergaan, niet ?

Gepost door: kj | 30-03-07

uit het juiste hardloop hout gesneden. Het blijft een prachtige pretatie, een marathon lopen, dus twee op een paar weken is sterk.
Natuurlijk kan je ze niet allebei voluit lopen, maar uitlopen zonder kleerscheuren is een hele prestatie.
Doe zo voort en tot op een of andere jogging.

Gepost door: Joggerke | 07-04-07

De commentaren zijn gesloten.