18-05-07

Start to run (again)

De arbeidsongeschiktheid (1 maand) na de varicectomie (wegnemen spataders) in beide benen is afgelopen, de blauwe vlekken zijn weggetrokken, de rode striemen van een allergie op de gebruikte Tensoplast hun intensiteit verloren - maar helaas nog (duidelijk) zichtbaar. Elegante steunkousen behoren nog een poos tot de dagelijkse outfit.

M'n eerste looppasjes tussen twee lantaarns heb ik woensdag gezet; en dat viel ondanks mijn angst dat de huid van mijn bovendij ging losscheuren (op de plaats waar het inwendig nog steeds 'trekt'), mee. Gisteren hoopte ik een eindje met de start-to-runners mee te kunnen. Een eindje werd het: zo'n 200 m. Toen heb ik afgehaakt , het 'trekken' nam toe en gaf niet meteen een hoopvol/geruststellend gevoel, en forceren wil ik niets!! Dan maar een eigen toertje vervolgd, met wandelen en stukjes 'lopen' tegen een veel, veel trager tempo (en zeggen dat de StR's een tempo hebben van gemiddeld 9 km/u). Ik voelde mezelf een contradictio in terminis, want je moet weten dat ik sinds de operatie bij wijze van morele ondersteuning alleen maar t-shirts gedragen heb die ik op loopwedstrijden verzameld heb: marató Barcelona, 100 km Natuurlopen Lier ... Gisteren was het de beurt aan Eindhoven Marathon... en na 200 m moet je dan besluiten om te stoppen. Hilarisch... Maar gelukkig herinnerde hetzelfde t-shirt me aan betere tijden. Enfin, de eerste stapjes zijn gezet, de wederopbouw kan beginnen, en ik troost me ermee dat drie weken geleden gewoon stappen - tegen hoogbejaardentempo - ook niet zo evident was.

De blogdraad neem ik na weken van stilte - afgezien van een reactiesprintje hier of daar - ook weer op, en dan nog wel met een marathon. Eéntje waar je niet moe van wordt, en waarvoor je zelfs je benen niet nodig hebt, tenzij om je handen naar de bureau met PC te brengen. Het wordt 42 dagen na elkaar een foto - uiteraard van eigen makelij - al dan niet met vermelding van de locatie waar ze genomen zijn, maar daarover beslist Alzheimer. De eerste is niet moeders mooiste maar hij krijgt de eer als afsluiter van de Zetelmarathon 2007, die - jaja - gelukkig onder tropische weersomstandigheden mocht plaatsvinden.

 

 
Spataders blog 4

 

13:32 Gepost door AnnAlice in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

succes Al het begin is moeilijk maar blijf volhouden ; de resultaten zullen spoedig komen. Succes en Have FUN !!

Gepost door: Bjorn Paree | 18-05-07

auw dat ziet er verschrikkelijk pijnlijk uit Ann, maar gelukkig ben je nu toch weer aan de beterhand. Nog een goed herstel gewenst en hopelijk kan je gauw weer wat langere stukken lopen hé.

Gepost door: Ruthje | 18-05-07

Amai daar wordt ik stil van!

Verzorg je goed.

Wat je vraag over tai chi betreft, daar ga ik eens over nadenken. Fijn weekend!

Gepost door: buddha | 19-05-07

beterschap ook dit zal genezen!!! Neem maar je tijd....

Gepost door: wim | 20-05-07

Marathon Veel succes met het herstel en die fotomarathon is een goed alternatief. Niks forceren bij je nieuwe start to run.

Gepost door: Edith | 20-05-07

Blij weer iets van je te lezen, Ann... je zal 't zeker niet makkelijk gehad hebben de laatste weken ! Ik duim verder voor een goed herstel voor je, doe het rustig aan met het lopen...voor je het weet ben je ook wel weer op dat vlak helemaal de "oude" ! Sterkte...en groetjes,

Gepost door: Steven | 21-05-07

Pijnlijk AnnAlice hou er de moed in, ik ben zekers dat je nog sterker gaat terugkomen.
Sterkte!!!

Gepost door: Joggerke | 21-05-07

Goed herstel Ik wens je een spoedig herstel toe Ann-Alice.
Het ziet er nogal pijnlijk uit, die blauwe plekken.
Ik hoop dat je binnenkort de loopschoenen weer kan aanbinden.
Want niets is erger dan willen maar niet mogen.

Gepost door: Joggerke | 30-05-07

au dit zal wel pijn doen!
ik heb mij ook laten behandelen door spataders maar ik heb ontdekt dat je de kleine spataders kan wegdoen zonder operatief te gaan en zonder een periode van herstel. Het was namelijk met het toestel TC3000 dat ik via het internet heb gevonden bij een belgische fabrikant.
Hierbij krijg je totaal geen blauwe plekken ofzo.
Ik wens je veel sterkte en hoop dat je spoedig herstelt.

Gepost door: sonia | 29-08-07

De commentaren zijn gesloten.