30-05-07

Fotomarathon, post 13

Barcelona straat

Barcelona, 2006

Een eerste loopverslagje sinds lang. Dinsdagavond is het training met de loopgroep Albert. Peggy, die twee maanden lang ook niet gelopen heeft wegens beenvliesontsteking, en ik hadden afgesproken om voor het eerst weer eens met de groep mee te lopen, of achterna te lopen, zoals je wil.  Deze eerste keer zouden we alleen het inlooprondje van 3 km met tussendoor stappen meedoen. Helaas was ik door laattijdige levering van een nieuwe piano te laat op het appel, en besloot om de groep dan maar in omgekeerde richting tegemoet te lopen. Het was van meetaf aan afzien: linkerenkel wrong, rechterkuit neigde tot kramp, en vlees, spieren en pezen aan de binnenzijde van beide dijen leken centimeters gekrompen. Niet te geloven dat ik amper twee maanden geleden twee marathons in drie weken tijd liep, waarvan één misschien wel door de straat hierboven passeerde. En nu was ik zo blij als een kind dat de loopgroep net begon te stappen toen ik haar kruiste! Peggy had ik meteen gevonden, en bij haar ging het gelukkig vlotjes. Na de inloopronde keerde Peggy wijselijk naar huis, en begon ik zelf de groep opnieuw tegemoet te lopen in tegengestelde richting. Na nog geen kilometer kwam ik Marcel met de laatste start-to-runners tegen, en besloot om hem/n gezelschap te houden - hun tempo lag laag, misschien rond 7 km/u. Op die manier zou ik zeker niets forceren.

Eigenaardig hoe ik mijn eigen benen niet meer ken. Zondag vertrok ik samen met Patrick om hem een eindje gezelschap te houden. Omdat ik thuis na het oplopen van de trap (1 verdieping) mijn been al lichtjes voelde verkrampen, verwachtte ik dat ik na hooguit 400 m al echte kramp zou krijgen. Maar neen hoor, het gevoel ging zachtjes over en ik kon 4 km probleemloos rondmaken. Gisteren verwachtte ik bij vertrek thuis geen problemen, en na 200 m begon het al mis te gaan. Wie beweert dat vrouwen onvoorspelbaar zijn, moet ik voortaan gelijk geven, toch wat de benen betreft.

16:47 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

terug Welcome back Ann, volgende week nog wat beter.
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 30-05-07

vrouwen ... ... als 't alleen maar de benen waren ...

Gepost door: geert | 30-05-07

Piano eventjes eens niet over lopen: welk soort piano is het? klassiek, digitaal, en waar hebben jullie ze gekocht?

Gepost door: Anke | 31-05-07

@ntwoorden @ Anke: ik maak hier heel graag reclame voor pianowinkel (ook gitaren) Noton, Berlarij 60 in Lier - tel: 03/480.41.22. Voor uitleg en service krijgt deze firma van mij een tien mét stip. Meer info krijg je in een mailtje.
@ Geert: het leven zou anders maar saai zijn, niet?
@ Bart: ik hoop het!

Gepost door: AnnAlice zelf | 31-05-07

wees gewoon maar blij... dat je weer terug kan lopen ! En nu zeker in't begin zal ' de ene dag al wat beter gaan als de andere...Loop ze...pianissimo
;-)
Groetjes,

Gepost door: Steven | 31-05-07

De commentaren zijn gesloten.