03-06-07

Fotomarathon, post 17

P7030021 (2)

Het noorden geraak je in Ballyvaughan niet kwijt. Of misschien toch? Na het drinken van de nodige Guiness? (Ierland, 2004). Klikken op de foto brengt je bij een beschrijving van The Burren Way, een prachtige langeafststands-wandeling, die wij onderweg in Doolin even onderbraken voor een tweedaagse uitstap naar de Aran Islands.

Heroptreden

Na een zwaar winter- en voorjaarsseizoen had ik het de voorbije weken wat kalmer aan gedaan ; soms haalde ik zelfs geen 20km weektotaal.  Maar vorige week heb ik de trainingsintensiteit terug opgeschroefd.  Het was dan ook afwachten wat de eerste wedstrijd sinds eind april (Antwerp 10,4 miles ;-) ) zou brengen.  Zaterdag organiseerde onze club APSO immers haar jaarlijkse kermisloop (8,4 km) in Zandhoven.  Aangezien de benen tijdens het inlopen niet echt goed voelden, en omdat het toch wel vrij warm was (23° in de schaduw), besloot ik rustig te starten.  Al snel zag ik dan ook een aantal gelijkwaardige atleten van mij weglopen.  Maar langzamerhand voelde ik mij beter worden en kon het tempo opdrijven.  Mijn “trage” start bleek te lonen, want halfweg de eerste ronde begon ik terrein goed te maken.  Na de eerste ronde (16’20”) verzwakte ik niet meer en eindigde als 15e in 32’21” (27” sneller dan vorig jaar).  Clubgenoot Dries Van Dyck (momenteel bezig aan een schitterend pisteseizoen op de halve fond) won gemakkelijk in 28’09”.

Ann heeft haar wedstrijd-wederoptreden uitgesteld en hielp dan maar mee als seingever.  De bovenstaande “wegwijzers-foto” van haar foto-marathon hadden de deelnemers dus niet nodig J.  ’s Morgens had ze wel als begeleiding meegelopen met de Start-to-Run.

Vandaag ben ik dan gaan uitlopen in de Merodese Bossen in Herenthout (schitterend parcours daar van bijna 5 km).  Over 3 rondes liep ik met HF 134   1u13’15”.  Tijdens m’n laatste ronde beleefde ik een kippenvelmoment: plots zweefde op ca 2m hoogte een buizerd tussen de bomen over het pad, slechts 10 m voor mij.  Ik ben even gestopt om te genieten van deze indrukwekkende vogel tot hij uit zicht verdween. Een prachtige waarneming !

Volgende wedstrijd: de heruitgave van de mooie natuurloop Herentals-Tielen op zondag 17 juni (info op www.tjak.be).

                                                                                  Patrick

 

16:00 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (1) | Tags: burren way |  Facebook |

Commentaren

Graag gedaan! Wel zie, van mij een dikke proficiat met zo'n knaltijd! Enneuh... ik heb je graag de weg getoond, hoor! 'k Wist eigenlijk niet dat ik zóveel rappe mannen de andere kant had opgestuurd. ;-)

Gepost door: AnnAlice | 04-06-07

De commentaren zijn gesloten.