04-06-07

Fotomarathon, post 18

 
Iratxe

Bodegas de Irache te Estella (Spanje, 2005)          Klikken op de foto, en vervolgens doorklikken op 'History' en 'Source of the wine' brengt je ter plaatse. Er is zelfs een webcam; hou een glaasje bij de hand ! 

Trouwe lezers weten ondertussen dat wij Spanje-liefhebbers zijn.  Een van de vele facetten die mij boeien aan dit land, is de Santiago-route.  Wanneer ik in de bib, op een rommelmarkt of in een (2ehands)boekenwinkel een boek vind over deze pelgrimsroute, kan ik het niet laten om dat mee te nemen.  Zo vond ik vorig jaar op een uitverkoopbeurs het boek “In slakkengang op pelgrimstocht” van Ben Nimmo.  Van de vele boeken die ik al over de Camino las, springt dit er toch wel tussenuit; daarom deze korte samenvatting:

Ben Nimmo is een 27jarige Brit die aan de pelgrimstocht begint nadat zijn vriendin vermoord werd in Belize waar ze samen werkten in een ontwikkelingsproject.  Hij vertrekt eind maart 1999 in Cambridge en zal pas na 9 maanden Santiago de Compostela  bereiken.  Hij doet er zo lang over omdat hij een grote omweg maakt via België, Luxemburg en het Oosten van Frankrijk (Vogezen, Cantal, Cevennes, Pyreneeën).  Pas in Saint-Jean-Pied-de-Port sluit hij aan op de klassieke route, en loopt hij ook niet meer alleen.  In Estella passeert hij ook aan de Fuente del Vino, een – gratis ! – kraantje met rode wijn van het wijnhuis Iratche.  De foto van Ann’s fotomarathon is de waarschuwing die boven de tapkraan hangt.  Uiteindelijk bereikt hij Santiago op 30 december 1999. Onderweg heeft hij geld ingezameld als straatmuzikant; hij speelt immers trombone (en sleurt dat instrument dus constant mee, samen met een gigantisch grote – en zware ! – rugzak).  Zijn belevenissen onderweg, zijn ontmoetingen met allerlei mensen, de vriendschap die hij geeft en krijgt (hij wordt o.a. in België tot peter van een pasgeboren kindje gebombardeerd), zijn prille verliefdheid op een jonge Duitse, en natuurlijk ook de moeilijkheden die hij ondervindt (bv kamperen tijdens een stormnacht op een bergflank in de Vogezen) zorgen ervoor dat het boek je constant in de ban houdt.

Een heel leesbaar boek voor iedereen die van wandelen en avontuur houdt.

À propos, hoe zou het met de vader van Geert zijn op zijn tocht naar Compostela ?

                                                                                       Patrick

17:50 Gepost door AnnAlice in Spaans en Spanje | Permalink | Commentaren (0) | Tags: camino de santiago |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.