13-07-07

Halve Marathon

Na een 1/2 M-wandelversie op Mallorca met flink wat klimmen (en dan ook weer dalen natuurlijk), gisteren voor het eerste na de operatie precies 21,110 km gelopen. De eerste 9 km liepen we samen met wat clubleden, daarna vervolgden Patrick en ik ons traject. 'Vervolgen' is misschien niet het juiste het woord, want gepland was het niet echt. Toen uiteindelijk bleek dat we rond 19 km weer thuis zouden zijn, wilde ik de trip per se verlengen tot 21,1 K, een psychologisch belangrijke drempel. Acht weken geleden, op 16 mei, besloot ik om voor het eerst na de operatie tijdens de obligate wandelingen af en toe van de ene naar andere lantaarnpaal te lopen in plaats van te stappen. Pff... dat was moeilijk, en eigenlijk een klap in het gezicht om vast te stellen dat ik zoveel conditie en loopvaardigheid kwijt was. Na acht weken is al flink wat herstel merkbaar.

Toegegeven, we  hebben gisterenruim tijd nodig gehad voor deze 21 K (allez door mijn toedoen dan hé), maar het was dan ook een duurloop, en het ging vlot, zeker als ik bedenk dat ik maandag nog een 10 K-wedstrijd op tempo gelopen heb. Ik heb er ook geen stramme benen aan overgehouden, of toch voorlopig nog niet. Dank, Patrick, het was fijn om nog eens zo'n lange afstand samen te lopen!

1steechte duurloopnaoperatie(21k) (4)
 
1steechte duurloopnaoperatie(21k) (5)

10:56 Gepost door AnnAlice in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

op naar de 42... jaar huwelijk 20 huwelijksjaren, dat zijn er ook bijna 21...
van harte proficiat

Gepost door: Anke | 17-07-07

Fijn Blij te zien dat je stilletjes aan weer op niveau begint te geraken. Binnen een paar maand ben je weer helemaal terug de oude! Veel succes met je verdere revalidatie.

Gepost door: Michael | 20-07-07

ge ziet 't hé ... ... er komt stilaan een eind aan de miserie ... goed zo!
Binnenkort vrezen je oude PR's weer voor hun leven!!

Gepost door: geert | 31-07-07

You'll never walk alone!

Gepost door: buddha | 03-08-07

21 km amai, zoveel conditie en loopvaardigheid kwijt en je loopt toch al vlotjes aan "mijn" snelheid op de lange afstand ;-) ... blij om te lezen dat je het weer op een lopen zet !

nog veel genot van de zomer, buiten te lande of in het buitenland

Gepost door: Jo | 03-08-07

De commentaren zijn gesloten.