13-07-07

Halve Marathon

Na een 1/2 M-wandelversie op Mallorca met flink wat klimmen (en dan ook weer dalen natuurlijk), gisteren voor het eerste na de operatie precies 21,110 km gelopen. De eerste 9 km liepen we samen met wat clubleden, daarna vervolgden Patrick en ik ons traject. 'Vervolgen' is misschien niet het juiste het woord, want gepland was het niet echt. Toen uiteindelijk bleek dat we rond 19 km weer thuis zouden zijn, wilde ik de trip per se verlengen tot 21,1 K, een psychologisch belangrijke drempel. Acht weken geleden, op 16 mei, besloot ik om voor het eerst na de operatie tijdens de obligate wandelingen af en toe van de ene naar andere lantaarnpaal te lopen in plaats van te stappen. Pff... dat was moeilijk, en eigenlijk een klap in het gezicht om vast te stellen dat ik zoveel conditie en loopvaardigheid kwijt was. Na acht weken is al flink wat herstel merkbaar.

Toegegeven, we  hebben gisterenruim tijd nodig gehad voor deze 21 K (allez door mijn toedoen dan hé), maar het was dan ook een duurloop, en het ging vlot, zeker als ik bedenk dat ik maandag nog een 10 K-wedstrijd op tempo gelopen heb. Ik heb er ook geen stramme benen aan overgehouden, of toch voorlopig nog niet. Dank, Patrick, het was fijn om nog eens zo'n lange afstand samen te lopen!

1steechte duurloopnaoperatie(21k) (4)
 
1steechte duurloopnaoperatie(21k) (5)

10:56 Gepost door AnnAlice in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-07-07

Mallorca en de Tessenderlo Classic Run

mallorca

Cala Fornells, Mallorca 2007
 
Met deze heerlijkheden sloten we op 6 juli 2007 een kidsloze zesdaagse op (het ándere) Mallorca, 20 huwelijkse en 46 levensjaren af. Vier uur later zaten we op het vliegtuig richting noorden :-(( en koude; gelukkig werd de pijn onverwacht verzacht door een parkconcert en een glas cava in Zoersel in gezelschap van wat vrienden. Tnx!
Inmiddels geraken ook de ongemakken en frustraties van de varicectomie stilletjesaan afgesloten. Gisteren namen Patrick en ik deel aan de Tessenderlo Classic, een 10 km run. Patrick genoot 39 min en luttele seconden van zijn inschrijvingsbijdrage, en ikzelf 52 minuten (reële tijden, want achteraan was de start nogal vertraagd - 2'15'' van startschot tot vertreklijn). Als bonus kreeg ik het gezelschap van Leo D. met wie ik tijdens de Natuurlopen van Lier al ettelijke kilometers tegen de wind gebokst heb. Het is trouwens dankzij hem dat ik het tempo van 12 km/u heb kunnen volhouden (de eerste 3 km verliepen door het slingeren tussen de massa trager). Leo, als je dit leest, nogmaals mijn oprechte dank!! Ook de andere clubgenoten - Bart x 2, Marcel de M, Annick, Peggy en Christine kwamen vlot onder het uur binnen; de twee Barten uiteraard veel onder het uur. Onze Albert kan dus tevreden zijn. Tot de volgende!
 
Runner for runners Bart stuurde me net 8 tevreden gezichten door:
Tessenderlo

17:37 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (6) | Tags: tessenderlo classic |  Facebook |