14-09-07

Hooi

Zelden gebruik ik dit blog om iets van me af te schrijven, maar vandaag doe ik het toch. Dat lopen wil in mijn - veeleisende (ik weet het) - ogen maar niet vlotten. Ik loop met een gevoel dat ik voor m'n operatie had bij een tempo van +- 11.5 km/u, terwijl Garmin doodleuk vertelt dat ik mij voortbeweeg tegen zowat 9.7 km/u. Ik wil dat lagere tempo best wel lopen, maar niet met het gevoel dat ik er tegenwoordig bij heb. Vorig jaar rond deze tijd liep ik de M van Eindhoven tegen een gemiddelde van 11.3 km/u (BCN in maart nog ietsje sneller), en nu heb ik vaak last met een tempo van 10 over een veel kortere afstand. Ik vind dat zóóóó...... demotiverend dat ik tijdens een duurloop tegenwoordig meer negatieve dan positieve gevoelens ontwikkel. In het beste geval vinden die hun ontlading in een kort en snel interval (+-800m), maar het kan ook anders.

Toch gaat het soms ook goed: dinsdag liep ik de 7 km van de APSO-trainig in 33.52, wat natuurlijk ook een minuut trager is dan vorig jaar, maar daar kan ik beter mee leven. Ik weet het: geduld is nodig. Maar aan conditie moet blijvend gewerkt worden, en zeker aan de (her)opbouw ervan. En de tijd, maar vooral de motivatie daarvoor, ontbreekt me op het moment wel wat. Ik geef een paar uur per week meer (avond)les; zoek daardoor minstens drie avonden per week (weekend buiten beschouwing gelaten) te laat ons bed op, en spendeer heel wat uren aan het ordenen/verzamelen van lesmateriaal, voorbereiding en het volgen van de Spaanse actualiteit op tve-internacional, waar ik in de late uren ook nog een film probeer mee te pikken. Bovendien wil ik perse onze 'topzolder' afwerken, zodat we dit jaar nog kunnen beginnen met de renovatie van onze traphal en eerste verdieping. Veel hooi dus, en misschien is de vork wat klein. In elk geval j/bloggen lijden er op het ogenblik wat onder, en zeker dat laatste, maar dat zullen jullie al wel gemerkt hebben. Gelukkig houdt Patrick wat leven in de zaak. Thanks!

PS: het prentje hierboven ontleende ik aan deze site, die ik speciaal vermeld omdat het wel een leuke is, zeker als je hoofd wel eens dingen wil vergeten of verwarren.

16:30 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Altijd moeilijk om de trainingen er door heen te fietsen qwa tijd..Misschien toch ietsje mionder trainen voor de lange afstand wedstrijden?..Of juist de korte afstanden kiezen totdat het rustiger gaat worden.
Rustig aan en train ze.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 15-09-07

Denk eventjes aan jezelf een beetje egoistje zijn mag toch , als het binnen de lijnen blijft , niemand zal het je kwalijk nemen , kop op meisje

Gepost door: katrien | 16-09-07

Polar contra Garwin Foei, foei, die Garwin toch, zo liegen. De laatste keer dat wij samen liepen in Houyet, wees mijn Polar toch mooi 11 km/h aan. Ra ra, wie van de twee is dan juist? Laten we het voor ons goed gevoel maar op Polar houden....
Trouwens, het is soms vééééééél gezelliger om lekker knus met een "trager" tempo in het peloton te lopen, dan eenzaam helemaal vooraan !!!! (alhoewel ik met dit laatste niet echt ervaring heb....)
Hoofdzaak is om er het plezier in te houden, en de rest komt allemaal wel vanzelf.
Tot loops en volharden in de boosheid !!!!!
Moustache alias LEO D.

Gepost door: Leo Dobbels | 17-09-07

HOLA Laat de negatieve gedachten niet overheersen. Eerst de zolder, nadien... lopen we samen de marathon van Barcelona?! Zie de toekomst positief tegemoet.

Gepost door: Anke | 18-09-07

De commentaren zijn gesloten.