19-09-07

Kind-en-geluk

Gebukt onder stress maar toch gelukkig

 

BIBU5_GSG1HDHER_1+FBI5_GEZINIedereen denkt dat het klassieke gezin, van vader en moeder met eigen kinderen, het gelukkigst is. Maar kinderloze paren ervaren meer geluk.An Nelissen

BRUSSEL - Driekwart van de Vlaamse vrouwen zegt gelukkig te zijn in hun gezin. Stellen zonder kinderen zijn het gelukkigst, alleenstaande moeders het minst. De stress van de combinatie tussen werk en gezin is erg hoog.

 Smile  Verbaasd  Obepaald  Knipoog 

Dit artikel stond vandaag in De Standaard Online. Zelf denk ik dat veel afhangt van het aantal kinderen dat je hebt en hun leeftijd, karakter... - en ook van jezelf natuurlijk. Dat kinderen een bron van vreugde zijn en gezinnen bij elkaar houden...  daar geloof ik niet echt in (je ziet wel vaker dat ouders genieten van kinderloze momenten; daarentegen hoor je nog zelden dat ouders vechten voor het hoederecht over hun kinderen, maar dat is misschien een gevolg van de huidige mogelijkheid van co-ouderschap). Ja, kids kúnnen een bron zijn van vreugde, maar net zo goed een van zorg en ergernis, of stress. Ze kunnen je het bloed van onder de nagels halen, maar evengoed verrassend lief uit de hoek komen. Alles kent zijn tijd. Het komt er m.i. op aan om tijdens de ups genoeg kracht te putten om de downs te overbruggen; en om dus minstens evenveel - liefst meer - oog te hebben voor het positieve als voor het negatieve. Net als in elke relatie trouwens. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

11:44 Gepost door AnnAlice in Actualiteit | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

ups en downs Zowel professioneel als in de relatie is er eigenlijke één belangrijke slogan: "winnaars zijn verliezers die weer opstaan"
groetjes

Gepost door: Luc | 19-09-07

alleenstaande mama Alleenstaande mamas zijn het minst gelukkig. Ik geef toe dat het een tijd geduurd heeft om mijn evenwicht te vinden. Dat is altijd moeilijker alleen dan wanneer iemand je effe kan tegenhouden als je dreigt te vallen. Door te focussen op de mooie dingen in het leven, merk ik dat ik gelukkiger ben dan veel mensen. Met mijn dochter, en sinds heel kort ook met een fantastische man. Maar het geluk, dat was er al voor ik die man leerde kennen. Een relatie zal voor mij dus nooit een vlucht uit het ongeluk zijn...eerder een verrijking van mijn leven om mezelf beter te leren kennen en aan mezelf te werken en om de mooie dingen te delen!
Groetjes
Annemie

Gepost door: Annemie | 19-09-07

Gelukkig kan het lopen je ontstressen.

Gepost door: buddha | 19-09-07

geluk!? kan er mij eens iemand zeggen wanneer je wetenschappelijk bekeken gelukkig genoeg bent om in die statistieken aan de debetkant te mogen meedoen?
m.a.w. ... ik heb het niet voor dat soort krantenbladvulling ...

Gepost door: geert | 20-09-07

Geluk (2)? Geluk mag volgens mij niet verward worden met comfort. Geluk is en kan maar een kortstondige toestand zijn waarin wij verkeren.
Als je het woord geluk vertaald in comfort kunnen ze gelijk hebben. Het is voor een kinderloos koppel comfortabeler dan voor een alleenstaande moeder. Volgens mij hebben ze nog een categorie vergeten, namelijk die van de kinderloze vrijgezellen. De koninginnen onder de comfortabelen.

Veel "geluk"
Jan

Gepost door: Jan V | 20-09-07

kinderen... ...bezint eer u begint

;-)

Gepost door: kj | 20-09-07

De kinderen blijven natuurlijk je hele leven je kinderen en dat kan een last wezen.
In principe ben ik best gelukkig met mijn kinderen en een keer zonder is natuurlijk ook prachtig.
En wat is geluk, een nieuwe auto geeft volgens onderzoek gemiddeld 6 weken een gelukkig gevoel, dus wat is geluk waard?.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus. | 21-09-07

wijsheid Zoveel wijsheid in een paar regeltjes...
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 24-09-07

De commentaren zijn gesloten.