27-09-07

Laatste loodjes

Na een late shift op het werk blijft er op donderdagavond meestal weinig energie over om te lopen; ook vandaag niet.  Dus doe ik maar een blogje.

Gisteren probeerde ik 10 x 800 m in telkens 3 min, en dat lukte wonderwel zonder veel problemen.  Ik was er nochtans met een bang hartje aan begonnen wegens de pijn die ik zaterdag tijdens mijn lange duurloop (37km) gevoeld had in mijn linkerkuit, maar het ijs, de flexium gel en 2 dagen rust waren blijkbaar voldoende om zonder pijn de laatste trainingsweken  aan te vangen.  Eindhoven komt immers kortbij.

Mijn laatste snelle duurloop dateert van zondag 16 september: toen namen Ann, dochter Emmie en ikzelf deel aan de sponsorjogging van Natuurpunt Lier in Emblem.  Emmie liep er 1 rondje (ca 3,5 km) om de aankoop van natuurgebieden te steunen; Ann deed zonder problemen en aan een behoorlijk tempo 6 rondjes; en ikzelf maakte er dus een lange snelle duurloop van over 8 rondjes.  Bedoeling was om 14km/u te lopen – de snelheid die nodig is om de marathon in 3 uur te eindigen.  De eerste 4 rondjes lukte dit perfect, maar in het begin van ronde 5 werd ik bijgehaald door een groepje regionale toppers.  Door aan te klampen steeg mijn tempo tot 14,5km/u in rondes 5,6 & 7.  De laatste ronde moest ik hen definitief laten gaan en vertragen, maar haalde toch nog 13,9km/u.  Over de 27,1km (volgens Garmin – volgens de organisatoren 28km) deed ik uiteindelijk 1u54’.  Er waren heel wat lopers en er werden heel wat kilometers afgelegd; dus ik hoop dat er héééél wat geld in het laatje gekomen is.

En de voorbije vrijdagavond stond de eerste cross van het seizoen op de agenda: de APSO-clubcross.  Crossen is iets anders dan marathonlopen, maar ik kan er wel van genieten: een klein half uur alles geven door bos of veld en in weer en wind heeft ook wel zijn charme.  En het houdt de basissnelheid op peil.  Zonder te forceren kon ik na 6 km eindigen in 23’27”, net na Bart Loos die mij een hele tijd op sleeptouw genomen had.  blogfoto02

Ik overweeg om zaterdag 6 oktober deel te nemen aan de Knoeselloop in Broechem.  Zou dan de 10 mijl lopen in het beoogd marathontempo, maar weet niet of dit een goed idee is 1 week voor Eindhoven.  Welke ervaren “marathon-rot” geeft me raad ?

                                                                                              Patrick

22:22 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Doen. Ik vind dat het aan te raden is een wedstrijd lopen 8 dagen voor de marathon.
Ikzelf loop ook in Broechem de 10 mijl voluit.
Om 8 dagen later merouwen aan de start te staan in Eindhoven.
Succes en tot in Eindhoven.

Gepost door: Frankie Leus | 30-09-07

10mijl 1) het is absoluut af te raden om een wedstrijd te lopen 1 week voor de marathon (je raakt dat melkzuur niet allemaal meer kwijt);
2) 10 mijl aan marathontempo is te veel ... als je toch aan de start wil komen, maak er dan een wisselloop van, maar hou je hartslag in 't oog;
3) laat je niet opjagen door een groepje dat je eventueel voorbij steekt ... JOUW wedstrijd volgt 1 week later!

Gepost door: geert | 01-10-07

Doen of niet doen ???? ik zou dat niet weten ,geen ervaring dus wijzelijk zwijgen ,dus tot in eindhoven dan maar nog veel sukses !

Gepost door: katrien r | 01-10-07

Toch mooi gelopen zo en volgens mij ben je wel klaar voor de marathon.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 01-10-07

ontdekt! Weer een nieuw blogje ontdekt!
Aangezien ik NOG groen zie als het over marathons gaat :-s kan ik je jammer genoeg geen raad geven.
Misschien kan jij me raad geven over crossen want dat zie ik ook wel zitten.

Groetjes en tot in Eindhoven (waar ik Katrien haas of beter een beetje achtervolg met mijn fiets)

Gepost door: Tinne | 01-10-07

Niet doen Zonder ook maar even naar de andere meningen te kijken zou ik zeggen: Niet Doen. Neem je rust en mocht je toch willen lopen doe het dan op gevoel maar dan nog langzamer en zeker niet te ver.Kzie je wel in Eindhoven

Gepost door: Rich@rd | 01-10-07

Hou het leutig Zo zie je maar dat over marathons nog lang niet alles gezegd en geschreven is, en dat ieder er een andere mening op na houdt. Ikzelf loop op 21/10 in Echternach mijn zesde marathon, en hoe minder voorbereidende kilometers ik liep, des te sneller mijn (weliswaar bescheiden)eindtijd telkens was !!! De marathon is inderdaad iets enigs, iets unieks en oh zo onvoorspelbaar. Maar tegelijkertijd geeft het je ook zulk een "kick", dit valt werkelijk met niets te vergelijken.
Ikzelf loop de week voor mijn marathon ook nog DDH, en of dit meer kwaad dan goed doet, I don't know, maar in Echternach zal ik sowieso toch ook niet onder de 2h 04' 26" van Haile Gebreselassie geraken, dus blijft er nog maar één optie over: genieten en plezier hebben in het hele gebeuren.
Dus Patrick, ik hoop voor jou hetzelfde.
Arrividerci en succes in Eindhoven en misschien tot in Broechem.

Gepost door: Moustache | 02-10-07

De commentaren zijn gesloten.