24-10-07

The week(s) after

Na de marathon in Eindhoven weinig tijd gehad om blogs te lezen, laat staan zelf iets te « pennen ».  Nogal laat gewerkt, bezoek van een Spaanse achternicht van Ann (dagje mee naar Brugge en omgeving), optreden van de Fixkes bijgewoond, enz.

Toch heb ik vorige week de nodige tijd besteed aan recuperatieloopjes om zo snel mogelijk de benen weer soepel te krijgen na de marathon.  Maandagavond een half uurtje (heel moeizaam), dinsdag 40’ met de loopgroep (al heel wat beter) en woensdag een uur samen met Ann.  Toen was de meeste “stijfheid” reeds verdwenen.  Tijdens het weekend kon ik dan ook al weer vlot 20km trainen.  Zo hoop ik de conditie op peil te houden om op 18 november in Kasterlee de halve of hele marathon te lopen.  Blijkbaar zullen daar nogal wat bloggers aan de start komen: een mini Eindhoven-bis dus ;-) .  Het is inderdaad een heel aantrekkelijke wedstrijd langs veld- en boswegen door de Netevallei en over de Kempense heuvelrug. Voor meer info: http://www.marathonkasterlee.be

                                                                                  Patrick

22:06 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-10-07

Marathon Eindhoven 2007

Jullie hebben er even op moeten wachten, maar hier volgt dan toch nog het beloofde verslag van mijn marathon in Eindhoven.  De 2 voorbije dagen is het immers nogal laat geworden op het werk.  Daarenboven wou ik deze keer niet te lang wachten met lopen om te zien of dit de recuperatie zou versnellen.  Lopen kreeg dus de voorkeur op bloggen.  En inderdaad, de benenspieren zijn momenteel veel losser dan na Barcelona.  Maar vandaag heb ik wat meer tijd en dus … het verslag:

Na de baaldag op vrijdag kon Ann me zaterdagnamiddag toch nog overtuigen om even los te lopen.  Vlot ging het niet; de benen voelden zwaar aan.  ‘s Avonds rond 10 in bed gekropen om de volgende morgen toch een beetje uitgerust te zijn.

Na een stevig ontbijt (boterhammen met siroop en banaan, en nog een pannenkoek toe + een tas koffie en een glas fruitsap) zijn we om 8u vertrokken richting Eindhoven.  Ann besliste op het laatste moment om me toch te vergezellen, ondanks de vriendenfuif van zaterdagavond (die ik wijselijk aan mij had laten voorbijgaan) en de té korte nacht.

Het was ijskoud, maar de zonsopgang tussen de nevels boven de Kempense weilanden zorgde voor een prachtig beeld onderweg.  Vlot bereikten we de parking op de universiteitsterreinen (we kennen stilaan de weg na 3 opeenvolgende deelnames).  In de sporthal stuitten we op Carmen (marathondebuut) en vriend Michael (1/2M) .  Even lichte paniek toen men bij de afhaalbalie mijn nummer en chip niet onmiddellijk vond. 

Aan de lange wachtrij voor de pendelbussen was te merken dat er heel wat meer inschrijvingen waren dan vorige jaren. Tijd om nog een banaan en een sportreep te verorberen. De bus stopte dit jaar bij het station; daardoor was het nog even wandelen naar de start/finish-zone.  Iets na 10u troffen we daar de andere webloglopers en konden we nog net op de groepsfoto ter gelegenheid van onze Make A Wish-sponsoractie.  Ik maakte er voor het eerst “life” kennis met Vince, Eindhovenaar Maurice en nog andere bloggers.  Mario, Ruth, Francis en anderen had ik reeds bij vroegere gelegenheden ontmoet.  Nog omkleden in de parkeergarage en dan met Vince tijdig naar de start getrokken, zodat we vooraan in het recreantenvak stonden.    Aangezien Eindhoven telde als Nederlands masterkampioenschap stonden er in het vak voor ons (lopers aangesloten bij een officiële atletiekclub) opvallend meer deelnemers dan in 2005 en 2006.  Omdat daar ook tragere lopers bij waren, verliep de aanvangskilometer nogal chaotisch.  Ik vond het eerste stuk van het nieuwe parcours bovendien smaller dan de vorige edities.  Gevolg: veel slalommen, tussenspurtjes, geen stabiel tempo en een eerste kilometer onder de 4’ !  Veel te snel dus.  Pas na 2km vonden Vince en ik het juiste tempo (ca. 4’10”/km).  We naderden Sven (die dan toch voor ons gestart was) tot op 10 meter, maar de groep waarin hij liep, ging ons iets te snel.  Ook voor Francis die we iets verder bijhaalden.  We nestelden ons in een omvangrijke groep die blijkbaar 3 uur als objectief had ( http://evenementen.uitslagen.nl/2007/marathoneindhoven/  tik nummer “1681 in en bekijk het filmpje van 8,8 km).  Door de grootte van de groep miste ik echter de eerste bevoorrading (km5).  Toen het ook bij de eerste sponsenpost (km 7,5) bijna mis liep, en ik bovendien merkte dat het tempo licht gedaald was, besloot ik iets te versnellen en ging voor de groep uitlopen (zie het filmpje van 15km).  Vince verkoos (wijselijk) om mij niet te volgen.

Ondertussen scheen de zon volop.  Gelukkig was er vrij veel schaduw (bomen, hoge gebouwen), zodat ik niet echt last had van de warmte.  Ik bleef wel gretig gebruik maken van de aangeboden AA-drank, de bekertjes water en de aangereikte sponzen.  De kilometertijden draaiden nog steeds rond de beoogde 4’15”.  Na een eerste doortocht door het centrum was het 21,1km-punt in zicht.  Daar klokte ik net geen 1u29’ (netto-tijd).  Op km 30 liep ik voor het eerst een km in 4’20”, maar ik rekende snel uit dat met 5”/km  “verlies” en nog 12 km voor de boeg ik net de 3 uur kon halen.  Rond km34 dook plots Vince naast me op en liep me vlot voorbij.  Even verder (in de buurt van het PSV-stadion) was ik echter door mijn krachten heen: het tempo zakte vanaf km 37 naar 4’40”/km.  Ondanks het besef dat de 3 uur er niet meer inzat, toch op de tanden gebeten en geprobeerd niet nog meer te vertragen.  Een echte eindspurt zat er niet meer in, maar ik haalde kort voor de eindstreep Vince (die het ook moeilijk had) toch nog in.  Uiteindelijk gefinisht in 3u03’26” !  Net geen PR, maar toch dik tevreden.  Ook geen gevoel van teleurstelling omdat ik de 3uur-barrière niet haalde; eerder blij dat ik dit kan/mag meemaken. 

Nogmaals hartelijk dank aan Ann voor de hulp (al was men dit jaar wel streng voor meefietsende begeleiders), aan Vince voor het aangename gezelschap, aan de supporters onderweg en aan alle sponsors voor Make A Wish.

PS: meer info en beeldmateriaal op www.marathoneindhoven.nl  .

                                                                       Patrick

19:12 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (10) | Tags: marathon eindhoven 2007, make a wish |  Facebook |

15-10-07

Bloggen voor de natuur

blogactionVandaag is het Blog Action Day voor de Natuur, leerde ik op het kladblog van Buddah (zie rechtermarge, onder Supporters). "Elke blogger zal over het milieu schrijven op zijn eigen manier, gerelateerd aan het eigen onderwerp", citeer ik even uit de homepage van BAD.

Lopen en natuur, het is niet moeilijk om die twee aan elkaar te linken.  Helaas is dit initiatief me te laat onder oge gekomen. Hopelijk zijn er onder jullie die vandaag nog wel tijd en inspiratie hebben om een artikeltje aan elkaar te breien. Via de reacties op dit log mag je hier gerust reclame komen maken voor je schrijfsel (meld het ook even via BAD). We komen de vruchten van je pen graag lezen. Succes!

 

14:37 Gepost door AnnAlice in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: blog action day |  Facebook |

Opdracht (half) geslaagd !

Eindhoven, 14 oktober 2007 : de belangrijkste opdracht (= het uitlopen van de marathon van Eindhoven ten voordele van Make A Wish) is volbracht !

Maar mijn tweede doel (= eindigen onder de 3 uur) is niet bereikt.  Na een nogal chaotische (en iets te snelle) start, heb ik lang op het juiste schema gelopen (kilometers in 4’10” – 4’15”).  Halfweg (1u29) en op km30 (2u07) zat het er nog in, maar vooral vanaf km 34/35 zakte mijn tempo te fel (kilometers in 4’40” - 4’45”) om nog te kunnen eindigen onder de 3 uur.  Ik klokte uiteindelijk af in 3u03’26”.  Dit is een kleine 5 minuten sneller dan vorig jaar in Eindhoven, maar net boven mijn PR (3u02’42”) dat ik deze winter liep in Barcelona.

Volgende dagen meer nieuws.

NB: alvast bedankt aan alle sponsors, supporters en mijn trouwe begeleidster.

                                                                                  Patrick

07:51 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (14) | Tags: marathon eindhoven 2007 |  Facebook |

12-10-07

Aftellen

De laatste geplande kilometers zijn in het water gevallen : een probleemdossier op het werk heeft mijn planning overhoop gehaald, en al mijn energie opgebruikt.  Momenteel voel ik me eerder alsof ik reeds aan km35 zit (waar die man met de hamer zich ergens schuilhoudt), dan dat ik nog “fris” aan de start moet verschijnen.  Hopelijk houden die problemen me niet uit mijn slaap en kan ik vannacht wat krachten recupereren. Morgenochtend nog een halve dag naar het werk, ’s namiddags wat rusten en dan vroeg naar bed.  Want zondag wil ik op tijd in Eindhoven zijn.

Aan alle andere deelnemers: veel succes !  Ook aan de lezers die dit weekend elders – Hasselt, Brussel, … - aan een wedstrijd deelnemen.

                                                                       Patrick

21:29 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-10-07

De Klimop

12/09  Brasserie De Klimop opent in Deurne

"Het is een ideaal pand, niet te klein of te groot", weet eigenaar Alain Van Neylen (24) uit Boom. "Mijn vriendin en ik hebben het in drie weken tijd omgebouwd tot een dagzaak, modern en gezellig ingekleed met warme kleuren en een uitnodigend terrasje. Voorbijgangers zijn alvast erg nieuwsgierig. Ze gluren door het raam en eens ze het interieur hebben gezien, komen ze binnen."

Alain is dan wel eigenaar van De Klimop, zijn vriendin, Natascha Van Camp, runt de zaak. De ondernemende man baat ook een eetcafé in Aartselaar uit, maar kent Deurne vrij goed. "In mijn studententijd werkte ik in het kasteel in het Rivierenhof. Er zijn veel cafés in de buurt en enkele avondrestaurants, maar hier kan jong en oud al vanaf negen uur 's ochtends ontbijten. Tijdens de middaguren is het mogelijk om te lunchen of pannenkoeken of wafels te bestellen; al dan niet te degusteren met een van de zes bieren op vat die we aanbieden. "

"We hebben ook een uitgebreide kaart met verzorgde snacks en overheerlijke suggesties", zegt Alain. "Onze chef bereidt werkelijk verrukkelijke maaltijden. Zo zijn de frieten, de lookboter en alle sausjes gegarandeerd vers. Vrijdag en zaterdag kunnen klanten tussen vijf en zeven ‘ribbetjes à volonté' eten voor slechts 12,5 euro en elke zondag bieden we ook een brunch aan. Als openingsactie krijgt iedereen die in september en oktober tussen negen en elf een drankje bestelt, een gratis ontbijt."

WV
Brasserie De Klimop, Gallifortlei 259, Deurne

14:41 Gepost door AnnAlice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-07

TV-tip

Voor al die Eindhoven-deelnemers die aan het "taperen" zijn Knipoog (en natuurlijk ook voor alle anderen): woensdag 10 oktober om 20u50 (Canvas) kan je lekker onderuitzakken voor de biografische film "To walk again" van Stijn Conincx over triatleet Marc Herremans.  

22:00 Gepost door AnnAlice in Film | Permalink | Commentaren (3) | Tags: marc herremans, to walk again |  Facebook |

08-10-07

Update Massenhoven + weekendverslag

De petitie is inmiddels stopgezet - dank aan allen die ze tekenden. Nu kan alleen morele steun nog helpen, en misschien het branden van een kaarsje opdat het gezonde verstand moge zegevieren. Dergelijke bedrijven horen m.i. thuis in havengebieden of zo, alleszins niet op een boogscheut van een dorpskern. Juridische wantoestanden als deze zouden moeten voorkomen worden; foutieve wetten van die aard rechtgetrokken, liefst nationaal, pardon federaal. Maar da's regeringswerk, en een regering, die hebben we niet. Nog steeds niet. Btw, intussen dreigt de betrokken firma een proces in te spannen tegen de initiatiefnemer van de petitie. En dat terwijl de man alleen maar beste bedoelingen had.

Vandaag begint dus somber en grijs. Tijdens het weekend was het gelukkig anders: een ideaal loopweertje. Patrick en ik profiteerden ervan om op zaterdag deel te nemen aan de Knoeselloop in Broechem (10 mijl) en aan de Spoor-Noordloop in Antwerpen (10 K), een integratie-initiatief van de wijk 2060. Patrick liep de Knoeselloop ter voorbereiding van Eindhoven in 1u06 (wilde er eigenlijk 2' langer over doen); ik als tempotraining in 1u22 - met de nodige en getrouwe drank- en babbelpauzes aan de drankstand.  Leo D. (Moustache), een van de lezers van dit blog en een wedstrijdpartner uit betere tijden, liep hier een PR (ik dacht: 1u12, maar Leo mag dit altijd komen corrigeren). Dikke proficiat, Leo!! Ik zal op de Lierse dijken ander gezelschap moeten zoeken, of anders héééél veel tandjes bijsteken. Btw, er waren opvallend weinig vrouwen aan de start. Jammer voor de afwezigen, want elke deelnemer werd beloond met een kistje fruit (appels, peren, kiwi's, perziken en nectarines).

De Spoor Noord Loop liepen we om dit initiatief te steunen. Patrick deed dit als trage duurloop en bleef de hele tijd aan m'n zijde. Gelukkig was hij daar niet echt mee, want eigenlijk liepen we sneller dan hij gepland had. We eindigden in 45'37" (sec.?) (géén pauzes deze keer!) - voor mij een PR, zelfs een preoperatieve, wat dus twijfels doet rijzen over de afstand. De organisator beweerde nochtans het parcours nagemeten te hebben via satelliet én meetwiel. In elk geval, PR of niet, zolang ze zich niet meer dan 1 km vergist hebben, ben ik best tevreden met die tijd.

Info: Noordloop, (Uitslag) en Knoeselloop

11:34 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (3) | Tags: knoeselloop, spoor noord loop |  Facebook |

07-10-07

DRINGENDE OPROEP - HELP MASSENHOVEN AUB!!

Neen, deze keer niet voor Peggy, in wiens naam ik een paar mensen hier dank voor hun beterschapsmailtje aan haar (u mag er haar nog altijd eentje sturen via de knop bovenaan in de linkermarge, want voorlopig is alleen haar linkervoet eronder bedolven :-(  )

Deze keer een oproep voor Massenhoven! Door de firma Orgacom uit Bouwel werden namelijk gronden aangekocht op een boogscheut van de dorpskern van Massenhoven, om precies te zijn op 110 m. Die firma wil afval verwerken, uiteraard met bijhorende stof- en geurhinder. Ze heeft daarvoor een uitbatingsvergunning Klasse I aangevraagd, de zwaarste die er is. Voor een dergelijke vergunning wordt de bevolking geconsulteerd binnen een straal van 100 m. Het (nood)lot wil dat dit 4 huizen betreft; de hele dorpskern ligt namelijk aan de overkant van het kanaal. Brutte pech dus. Er is een petitie gestart. Hier kan u er meer over lezen, en deze petitie ook tekenen. Aub, doen! zeker als u in de buurt woont. Dank! Dank!! Dank!!!

11:48 Gepost door AnnAlice in Actualiteit | Permalink | Commentaren (6) | Tags: massenhoven |  Facebook |

05-10-07

Spaans op tv

 Voor Telenet besloot om digitaal te gaan kon je standaard de Spaanse internationale zender TVE ontvangen. Door de komst van Meneer Digitaal met z'n bijhorende Box moesten een aantal zenders echter uit het analoge aanbod wijken. Dat lot ondergingen onder andere TVE, CNN, BCC World, Arte en nog een paar andere. 
Ik heb al vaak ondervonden dat veel mensen die de overstap naar de Digibox niet gemaakt hebben, helaas niet weten (Telenet maakt daar echt geen reclame omtrent!) dat ze de indertijd geschrapte zenders toch nog kunnen ontvangen mits gebruik van een zgn. cabletuner. Die kan je gratis in bruikleen bekomen bij de officiële dealers van Telenet. Je hoeft alleen een waarborg te betalen van 49€, die je bij inlevering van het toestel uiteraard weer terugkrijgt.
Wij hebben nu al een tweetal jaar zo'n tuner en dat werkt perfect. Dankzij de tuner kunnen we elke dag weer wat Spaans binnen de huiskamer halen.
Meer info vind je op onderstaande links:
http://onlinesupport.telenet.be/kanaiq/tccr1/iqRequest.do...  Info over hoeveel dit kost (--> NIETS!   Alleen waarborg van 49 € te betalen die je terugkrijgt bij inlevering van toestel) en link naar lijst van dealers.
http://telenet.be/347/0/1/nl/thuis/televisie/zenders.html  Overzicht van de zenders met/zonder cabletuner
Groetjes en een fijn weekend!

15:39 Gepost door AnnAlice in Spaans en Spanje | Permalink | Commentaren (1) | Tags: telenet, cable tuner, converter |  Facebook |