17-12-07

Brrrrr...

Na een zachte herfst eindelijk vriestemperaturen.  Gelukkig werd de ergste kou zaterdag ll in Lier gecompenseerd door een stralende zon.  Voor de 2e Natuurloop was dan ook weer veel volk komen opdagen, waaronder enkele bloggers - blijkbaar zijn het vooral blog-koppels die naar Lier afzakken ;-) .  Filip had onmiddellijk opgemerkt dat ik Asics Trainers droeg en vroeg dan ook of ik er ging invliegen.  Ondanks de kou en het feit dat ik die morgen nog een halve dag moest werken, was ik inderdaad van plan om  nog eens voluit te gaan.   Bij de start heb ik me dan ook vrij vooraan opgesteld, zodat ik op de smalle Netedijken snel mijn eigen tempo kon ontwikkelen.  De toppers (er waren er wel wat aanwezig) kon ik natuurlijk niet volgen, maar na de eerste brug nestelde ik me in een omvangrijke groep met een behoorlijk tempo.  Groot was dan ook mijn teleurstelling toen bij de splitsing iedereen (behalve 1 loper) voor de afslag van de 10km koos.  Gelukkig was er deze keer geen tegenwind op het lange rechte stuk langs het Netekanaal; eerder zij- tot rugwind.  Ondertussen waren we met z’n drieën, maar na de drankpost versnelde er eentje.  Het verschil bleef echter beperkt tot 10 m en wat later sloten we terug aan.  De 10km-aanduiding bereikten we na 38’40”.  Mijn kompanen kregen het steeds moeilijker en lieten de kop aan mij over.  Op het stuk grasdijk moest er iemand de rol lossen.  Kort daarna draaiden we 180° om terug naar Lier te lopen, maar kregen daar hoog op de dijk een krachtige windvlaag pal op kop.  Even naar adem happen en proberen om het tempo niet al te veel te laten zakken.  Het was moeilijk, maar het lukte: we liepen nog een 2tal lopers voorbij.  Mijn metgezel nam nog even de kop over, zodat ik even kon “rusten” uit de wind, maar ik had de indruk dat hij heel diep moest gaan.  Toch bereikten we samen de piste en met een laatste spurtje haalde ik 1u03’47” – m’n 2e beste tijd ooit op deze afstand, en bijna 4 minuten sneller dan vorige maand.

Ook Ann verbeterde haar tijd van november met zo’n 5 minuten: ze eindigde nu in 1u18’41”.

 

NB: voor iedereen die we begin dit jaar warm gemaakt hebben voor de Marathon in Barcelona op 2 maart 2008: inschrijven kost vanaf 20/12   10 euro meer !  Hak die knoop nu maar gauw door en klik op http://www.barcelonamarato.es/cast/index.html .

                                                                                              Patrick

21:14 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Rarara... Hoe je voluit en diep kan gaan, en dan nog weten waar je loopt, da's mij een raadsel. Zelf kan ik hooguit een paar tussentijden onthouden, en soms ook in wiens buurt ik gelopen heb, maar waar dat precies was? Ja, bijvoorbeeld rond km 7 of na een halfuur, maar waar ten velde we ons dan bevonden...? Op een dijk zeker ;-)

Gepost door: AnnAlice | 18-12-07

Knap werk Wederom een knappe prestatie van jullie twee hoor! Eindelijk vrieskou? Geef mij toch maar positieve temperaturen! In Leuven loop ik 12km evenals Carmen. Tot de volgende in Lier!

Gepost door: Michael | 18-12-07

Proficiat met jullie besttijden. Een dikke proficiat met jullie besttijden op de 10 mijl.
Het was nochtans geen ideaal loopweer, te koud.
De afstand was juist, de garmin gaf zelf iets meer aan.
Ik wens jullie een goede voorbereiding voor de marathon van Barcelona.

Gepost door: Leus Frankie | 20-12-07

De commentaren zijn gesloten.