31-12-07

Kasteellopersjogging Vorselaar

Afgelopen zaterdag werd de kerstcorrida van Leuven gelopen. We hadden hem eigenlijk ingecalculeerd, maar toen ik ons o-l wilde inschrijven,  bleek de voorinschrijving net afgelopen. Dus... we zijn niet gegaan (de kans dat we de dag zelf aan de bak zouden komen was maar klein). In plaats daarvan liepen we in Vorselaar een jogging/wandeltocht (zonder tijdsopname): 15 km door prachtige stukjes natuur met onderweg glühwein, jenever, water, chacha, granny's.... allerlei lekkers, en ruimte - veel ruimte - om je voeten neer te planten. Je kon er ook inschrijven voor 5 of 10 km. Verkeerdelijk zou je kunnen denken dat je 1, 2 of 3 rondes moest lopen, maar dat was niet zo. Er waren drie verschillende trajecten uitgestippeld die elkaar af en toe kruisten en bij de bevoorrading effe samensmolten. Als je de 15 wilde verlengen, kon je er makkelijk een andere afstand aan vastknopen.  We hadden met een paar andere clubleden afgesproken; met vieren liepen we de 15, twee jongeren kozen bij een van de splitsingen voor de 10. Een uitgebreide stop aan de drankpost incluis (8 min.) liepen we 1u30 over onze 15.  In de tegenwindstukken had ik het (mede door nog wat andere omstandigheden) met momenten lastig om m'n drie mannelijke collega's bij te houden, maar samen uit samen thuis, en dus beet ik door om het tempo vast te houden, en zij om niet te versnellen. Bedankt daarvoor! Voor onze 3 € inschrijving kregen we niet alleen een luxe-drankpost met zowel in- als uitwendige opwarmers (resp. jenevers en een vuurkorf), maar op de koop toe een consumptiebon, waarvoor  je zelfs een Leffe van 2€ kon kiezen. Zelf had ik meer aan een heerlijke, verse soep. Lopen als deze zijn echt prachtig als training - je laat je niet vangen aan snelle starters (er wordt vertrokken tussen 9 en 13 u) rondom je en ook niet aan een tijdsopname - en achteraf is er evengoed douchegelegenheid. Misschien is het een idee om er volgend jaar een blogloopmeeting van te maken?

In elk geval, voor ons was het een mooi alternatief voor de corrida in mijn jeugdstad, en volgend jaar zijn we er allicht weer van de partij!

Commentaren

Beste wensen Wel, zo te lezen was het ginder een plezante dag in Vorselaar! Eentje om te onthouden voor volgend jaar. Ons Carmen heeft nog een keertje in Leuven gevlamd, ik moest spijtig genoeg weer passen. Verder nog een gezond en sportief 2008! Veel succes met jullie voorbereiding op Barcelona, die zal wel zo'n beetje gaan beginnen zeker?

Gepost door: Michael | 31-12-07

De beste wensen en een sportief 2008!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 31-12-07

Vorselaar klinkt heel plezant daar in Vorselaar, proberen om daar volgende jaar eens mee te doen, indien het natuurlijk op dezelfde dag valt als de Leuven corrida, geef ik daar natuurlijk de voorkeur aan. Niets zo fijn als in de verkeersvrije thuisstad te kunnen lopen.

Gepost door: Jo | 31-12-07

Dit jaar valt de looptoertocht van VORSELAAR op zondag 28/12. Vetrek tussen 8u30 en 13u00. Iedereen van harte welkom op het sportcentrum.

Gepost door: Stijn | 20-12-08

De commentaren zijn gesloten.