31-12-07

Kasteellopersjogging Vorselaar

Afgelopen zaterdag werd de kerstcorrida van Leuven gelopen. We hadden hem eigenlijk ingecalculeerd, maar toen ik ons o-l wilde inschrijven,  bleek de voorinschrijving net afgelopen. Dus... we zijn niet gegaan (de kans dat we de dag zelf aan de bak zouden komen was maar klein). In plaats daarvan liepen we in Vorselaar een jogging/wandeltocht (zonder tijdsopname): 15 km door prachtige stukjes natuur met onderweg glühwein, jenever, water, chacha, granny's.... allerlei lekkers, en ruimte - veel ruimte - om je voeten neer te planten. Je kon er ook inschrijven voor 5 of 10 km. Verkeerdelijk zou je kunnen denken dat je 1, 2 of 3 rondes moest lopen, maar dat was niet zo. Er waren drie verschillende trajecten uitgestippeld die elkaar af en toe kruisten en bij de bevoorrading effe samensmolten. Als je de 15 wilde verlengen, kon je er makkelijk een andere afstand aan vastknopen.  We hadden met een paar andere clubleden afgesproken; met vieren liepen we de 15, twee jongeren kozen bij een van de splitsingen voor de 10. Een uitgebreide stop aan de drankpost incluis (8 min.) liepen we 1u30 over onze 15.  In de tegenwindstukken had ik het (mede door nog wat andere omstandigheden) met momenten lastig om m'n drie mannelijke collega's bij te houden, maar samen uit samen thuis, en dus beet ik door om het tempo vast te houden, en zij om niet te versnellen. Bedankt daarvoor! Voor onze 3 € inschrijving kregen we niet alleen een luxe-drankpost met zowel in- als uitwendige opwarmers (resp. jenevers en een vuurkorf), maar op de koop toe een consumptiebon, waarvoor  je zelfs een Leffe van 2€ kon kiezen. Zelf had ik meer aan een heerlijke, verse soep. Lopen als deze zijn echt prachtig als training - je laat je niet vangen aan snelle starters (er wordt vertrokken tussen 9 en 13 u) rondom je en ook niet aan een tijdsopname - en achteraf is er evengoed douchegelegenheid. Misschien is het een idee om er volgend jaar een blogloopmeeting van te maken?

In elk geval, voor ons was het een mooi alternatief voor de corrida in mijn jeugdstad, en volgend jaar zijn we er allicht weer van de partij!

28-12-07

Optimisme in de natuur

Lachvogels (2)Meer woorden behoeft deze foto eigenlijk niet. Ik vind hem prachtig. Stel, je hebt zorgen (of tijdens een wedstrijd heb je het effe moeilijk), je slaat je ogen ten hemel... en je ziet dit. Daar kan je toch alleen maar van opkikkeren! Hopelijk kennen de meeuwen in Barcelona deze formatie ook...

Met dank aan Peggy en Bart die mij deze foto doorstuurden.

@ Vogelkenners: welke vogels vertonen dit kunstje? (Ik waag een gok op een of andere roofvogel)

11:17 Gepost door AnnAlice in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-12-07

Kerstweek

Inmiddels zijn ook de Kerstdagen weeral gepasseerd. Kerstavond brachten we onverwacht door met veel volk rond tafel (eigenlijk 2: een voor de jeugd en een voor 18+): vrienden en buren die op het laatste moment werden uitgenodigd en mee van de partij konden zijn.

Patrick en ik vierden (stilletjes ook) onze eerste 30-er van de voorbereiding op Barcelona. Die liepen we vorige zondag voor 2/3 samen; zelf deed ik er iets minder dan 3 uur over. We vertrokken onder een stralend blauwe lucht, maar de laatste 3 kwartier liepen we in de erwtensoep (die ik op dat moment liever letterlijk had gehad). De maandagse uurtjes dienden om het kerstfeestje voor te bereiden; de dinsdagse om te luieren (na een nachtrust die pas begon om 5u 's morgens). Vandaag (woensdag) haalden we wat schade in door het lopen van vijf (P) en vier (A) yassoo's die we beiden onder de beoogde tijd hielden (ondanks het opnieuw laat gaan slapen om 1u - deze keer zaten Julie Andrews en de familie Von Trap daar voor iets tussen). Mijn bedoeling was om er drie te lopen, maar m'n truitje lag nog aan de andere kant en ik moest dus terug. De vierde was dus een probeersel, maar hij lukte in exact dezelfde tijd als de tweede.  Met in- en uitlopen bij legden we zo'n 13/11 km af. Nadien namen we deel aan het kerstfeestje van ons loopclub Apso: lekkere broodjes en een koffiekoek in heerlijk gezelschap. Beter kan je een training niet afsluiten! Bedankt aan ons gedreven bestuur!

Zaterdag plannen we om deel te nemen aan de jogging/wandeltocht in Vorselaar, een aanrader van Ralf, die wel meer gulden looptips heeft (Kasterlee en de Descente de la Lesse liepen we immers ook op zijn aanraden). Je kan er 5, 10 of 15 km lopen (of wandelen) en de bevoorrading is uitgebreid. Ideaal dus voor een duurlooptraining en een frisse neus in deze eindejaarstijd van knusheid, gezelligheid en lekker hapjes. Enjoy all of it!

21:05 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-12-07

Marathon Barcelona 2008

 

 

 ¡Tú inscripción se ha realizado con éxito!. Ya estás oficialmente inscrito en la Marató de Barcelona que tendrá lugar el próximo 2 de Marzo 2008. Para verificar la inscripción búscate en la lista de corredores que encontrarás en www.maratobarcelona.com.

¡Gracias por participar y buena suerte!

Smile

Je ziet het, de kogel is door de kerk. Vliegtuigtickets naar Barcelona hebben we al enkele maanden in ons bezit, sinds gisteren zijn we ook 'oficialmente inscritos' voor de M in onze lievelingsstad. Met andere woorden, er zal vanaf nu ten Huize de Zotten weer flink wat gelopen moeten worden. En voorlopig zijn we daar al goed mee bezig. Twee zondagen geleden staken we al 25 km achter de kiezen, en vorig weekend liepen we 16M-wedstrijd in Lier op zaterdag, en op zondag een duurloop van 20 km. De Natuurlopen van Lier zijn trouwens een prachtige voorbereiding op het lopen van een marathon!!!

 

Ik zou graag proberen om een sponsoringsproject te koppelen aan onze deelname aan de Marató, maar dat is werk voor tijdens de kerstvakantie. Binnenkort lees je er hier dus meer over. Inmiddels, loop ze!

 

15:24 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (4) | Tags: marato barcelona |  Facebook |

17-12-07

Brrrrr...

Na een zachte herfst eindelijk vriestemperaturen.  Gelukkig werd de ergste kou zaterdag ll in Lier gecompenseerd door een stralende zon.  Voor de 2e Natuurloop was dan ook weer veel volk komen opdagen, waaronder enkele bloggers - blijkbaar zijn het vooral blog-koppels die naar Lier afzakken ;-) .  Filip had onmiddellijk opgemerkt dat ik Asics Trainers droeg en vroeg dan ook of ik er ging invliegen.  Ondanks de kou en het feit dat ik die morgen nog een halve dag moest werken, was ik inderdaad van plan om  nog eens voluit te gaan.   Bij de start heb ik me dan ook vrij vooraan opgesteld, zodat ik op de smalle Netedijken snel mijn eigen tempo kon ontwikkelen.  De toppers (er waren er wel wat aanwezig) kon ik natuurlijk niet volgen, maar na de eerste brug nestelde ik me in een omvangrijke groep met een behoorlijk tempo.  Groot was dan ook mijn teleurstelling toen bij de splitsing iedereen (behalve 1 loper) voor de afslag van de 10km koos.  Gelukkig was er deze keer geen tegenwind op het lange rechte stuk langs het Netekanaal; eerder zij- tot rugwind.  Ondertussen waren we met z’n drieën, maar na de drankpost versnelde er eentje.  Het verschil bleef echter beperkt tot 10 m en wat later sloten we terug aan.  De 10km-aanduiding bereikten we na 38’40”.  Mijn kompanen kregen het steeds moeilijker en lieten de kop aan mij over.  Op het stuk grasdijk moest er iemand de rol lossen.  Kort daarna draaiden we 180° om terug naar Lier te lopen, maar kregen daar hoog op de dijk een krachtige windvlaag pal op kop.  Even naar adem happen en proberen om het tempo niet al te veel te laten zakken.  Het was moeilijk, maar het lukte: we liepen nog een 2tal lopers voorbij.  Mijn metgezel nam nog even de kop over, zodat ik even kon “rusten” uit de wind, maar ik had de indruk dat hij heel diep moest gaan.  Toch bereikten we samen de piste en met een laatste spurtje haalde ik 1u03’47” – m’n 2e beste tijd ooit op deze afstand, en bijna 4 minuten sneller dan vorige maand.

Ook Ann verbeterde haar tijd van november met zo’n 5 minuten: ze eindigde nu in 1u18’41”.

 

NB: voor iedereen die we begin dit jaar warm gemaakt hebben voor de Marathon in Barcelona op 2 maart 2008: inschrijven kost vanaf 20/12   10 euro meer !  Hak die knoop nu maar gauw door en klik op http://www.barcelonamarato.es/cast/index.html .

                                                                                              Patrick

21:14 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

13-12-07

In memoriam

Het blog van Geert is niet meer. Even leek het in coma - zoals het onze - maar inmiddels maakte Geert bekend dat hij de stekker heeft uitgetrokken. Hij  legt er het blok op - en het blog neer... Jammer, want het was altijd fijn vertoeven op zijn thuispagina's. Langs deze weg wil ik Geert graag bedanken voor de fijne uurtjes leesplezier,  zijn loop- en reisverhalen, z'n scherpe kijk op mens en maatschappij en de kwinkslag waarmee hij politieke activiteiten en actualiteit op de korrel nam. Geert was de eerste blogger die me na een berichtje op het blog van runner for runners Bart succes wenste bij het lopen van mijn eerste marathon in Eindhoven 2006. En ook dat vergeet ik niet! Ik hoop dat we hem tijdens wedstrijden nog vaak tegen het lijf zullen lopen, hoewel dat ook niet zo letterlijk hoeft. (Of misschien toch, want dat zou betekenen dat ik er eindelijk eens een deftige snelheid op na zou houden.) In elk geval, Geert, het ga jou - en je gezin - goed!

09:46 Gepost door AnnAlice in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-12-07

Hartelijk dank !

De voorbije weken zijn niet gemakkelijk geweest door het plotse overlijden van mijn vader.  Ik wil zeker iedereen bedanken die zijn medeleven geuit heeft.

Ook een welgemeende dankuwel aan alle joggers en sponsors die ervoor gezorgd hebben dat we een dikke cheque van 11.400 € konden afgeven aan Make A Wish.  Proficiat vooral aan Mario, Julie, Edith en Werner die hun schouders gezet hebben onder deze sponsoractie n.a.v. de marathon in  Eindhoven.  Ook de slothappening in Mol was weer dik in orde (alleen de micro liet het afweten J ).  De hoofdprijs (en vele andere prijzen) gingen naar West-Vlaanderen – daar had men zich immers serieus uit de naad gewerkt om veel sponsors te zoeken.

Ondertussen probeer ik wel te blijven lopen – in weer en wind, even alles vergetend, proberen te ontspannen.  Zoals gisteren, toen Ann en ik de storm trotseerden voor een lange trage duurloop.  Af en toe was het beuken tegen de wind; striemende regen in het gezicht.  Er stonden ook enkele wedstrijden op het programma, maar we hebben ons noodgedwongen beperkt tot de Marathon in Kasterlee en de 1e Natuurloop in Lier.  Kasterlee was echt genieten: dit was de eerste keer dat ik zonder PR-ambities aan een marathon begon.  Daardoor en ook dankzij het fantastische parcours door de velden en bossen, werd deze 42km een mooie ervaring.  Uiteindelijk eindigde ik in 3u25’.  Een week later stond dan de eerste natuurloop van AC Lyra op het programma: een 10 mijl-wedstrijd.  Ook hier vrij rustig vertrokken, dan via enkele versnellingen van groepje naar groepje gelopen, tot ik enkele compagnons vond die een lekker tempo onderhielden.  Na de bevoorrading halfweg zelf het commando genomen en vooral de laatste 5km de snelheid opgedreven: eindtijd: 1u07’30”. 

De marathontraining voor Eindhoven blijft blijkbaar nog steeds zijn vruchten afwerpen.  Hopelijk kunnen we ook tijdens de volgende drukke periode (examens voor de kinderen, feestdagen) tijd vinden voor voldoende trainingen, want Barcelona wenkt reeds !

                                                           Patrick

21:39 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |