14-01-08

Koude kramp

Afgelopen weekend begon voor mij met koude kramp. Nee, niet tijdens de 1/2 marathon in Lier (in het kader van de 100 km Natuurloop) die Patrick in 1u29 afhaspelde en ik ondanks een stevige verkoudheid/hoest en de obligate drankstops in 1u47. Uiteraard stond er ook weer een flinke wind op de dijken, maar gelukkig kregen we die op het eind in de rug zodat ik m'n vooropgestelde tempo van gemiddeld 12km/u tot aan de finish kon aanhouden, al leden mijn tanden daar (figuurlijk) heel erg onder.

Koude kramp is iets wat je in luie zetel krijgt, en liefst figuurlijk. Mij overkwam het vrijdag bij het zien van 'Man bijt hond' en meer bepaald de reportages over het slachten van kippen en het bevruchten van koeien. Ik vraag me af hoe sommige mensen zichzelf vinden als ze zich achteraf op tv bezig horen. In hun plaats zou ik de rest van het jaar niet meer durven buitenkomen - en bovendien blij zijn dat het jaar nog maar pas begonnen is. De kippenboeren werd gevraagd hoe zij hun kippen slachten. Eén van hen stopte de kip met zijn kop eerst in een omgekeerde verkeerskegel waarvan de top was afgesneden; door de smalle opening kwamen dan nek en kop van de kip te zitten, zodat hij de nek gemakkelijk kon afsnijden. Zijn besluit: hij voelde zich goed bij die methode, en zijn kip ook! Verbaasd Vraag ik me af waarom de man zijn arm dan nog een halve minuut tot aan zijn schouder meeschokte met het spartelende lichaam van het dier in de kegel. Gelukkig kon ik het hem niet vragen, hij zou misschien geantwoord hebben dat het dier genoot van een orgasme?!? Een tweede kippenboer zweerde erbij dat het oversnijden van de keel een mooie dood is - zou hij er ook zo over denken als hemzelf, zijn vrouw of kinderen hetzelfde lot overkwam? Allicht niet, want de overige kippen mochten het slachtspektakel niet meemaken; het gebeurde om het hoekje.

En van de dood gingen we naar het leven. Daar zorgde een boerenkoppel voor. "Z'est'er klaar veur" , zei Madame, ' ze verliest al slijmekes'. 'Tijd voor romantiek.' Ze neemt de koe bij een touw, en als toeschouwer verwacht je dat ze de tochtige koe naar een stier gaat brengen. In plaats daarvan vervoegt ze haar man, die zijn arm tot halverwege zijn biceps in de vagina van het arme dier stopt, om er voor te zorgen dat de metalen sonde die er ook nog bij moet, goed bij de baarmoedermond komt. Zo krijgt de tochtige koe haar portie zaadjes binnen (ik weet niet meer precies hoe ze dat zei). In elk geval vond de boerenvrouw het nodig te vermelden, dat zij en haar man dit altijd samen deden; hun eigen kinderen hadden ze immers ook samen verwekt. Daarom vond ze het zo romantisch. Man, man, man... mag ik hopen dat ze toch ook nog een andere bevruchtingsmethode kent?

Ik moet bekennen, ik was zo verontwaardigd over beide reportages, dat ik misschien niet exact dezelfde woorden meer leg in de mond van de juiste persoon, maar bovenstaande was echt wel de boodschap. Wie over 'Net gemist' beschikt, de aflevering 'Man bijt hond' van afgelopen vrijdag (11/01/08) kan herbekijken en voor mij zou kunnen opnemen, die zal ik heel dankbaar zijn. Geef mij aub een seintje. Toch hoop ik dat ik dit alles maar gedroomd heb; het zou me gelukkiger maken...

Loopinfo: De week in cijfers: week 2 was door werk en hoest/verkoudheid goed voor 45 km. Aangezien ik al een week met een luchtwegeninfectie sukkel, is het misschien beter dat ik een paar daagjes niet loop tot ik helemaal ben uitgeziekt.

11:51 Gepost door AnnAlice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.