10-02-08

Een trainingsweek in telegramstijl

De voorbije maanden heb ik weinig tijd gehad om te bloggen of om blogs te lezen, maar gelukkig ben ik wel blijven lopen.  Vorige week (krokusvakantie) had ik – eindelijk – ook nog eens een week verlof, en daarvan heb ik gebruik gemaakt om flink door te trainen.  De week in een notendop:

Zaterdag 2 febr: 30 km duurloop; eerste 20 km rustig met Ann (5’30” à 6’/km), daarna 10 km alleen tegen 4’30”/km).  ’s Avonds de quiz van de Gezinsbond.

Zondag 3 febr: 45’ loslopen met Ann.  ’s Namiddags gaan wandelen en ’s avonds etentje voor de verjaardag van jongste dochter.

Maandag 4 febr: 9 x 800m (telkens in 3’) + uitlopen (met Ann) = 19 km.  Tijdens de laatste km is Ann gebeten door een hond.  Gelukkig niet erg, maar toch maar naar de dokter voor tetanos-spuit en  hechtpleisters.

Dinsdag 5 febr: bezoek aan Brugge (o.a. Brouwerij De Halve Maan) en de kust (Blankenberge).  10 km gelopen, waarvan 5 km keihard beuken tegen wind en regen.

Woensdag 6 febr: na een nachtje Duinse Polders (Blankenberge) een frisse strandwandeling en dan naar Lille/Rijsel voor een bezoek aan de nicht van Ann.

Donderdag 7 febr: samen met Ann lange trage duurloop (Zandhoven – Zoersel – Oostmalle – Westmalle – Zoerselbos – Zandhoven) van 36 km in 3u46’.

Vrijdag 8 febr: rustdag voor de beentjes

Zaterdag 9 febr: cross in Putte-Kapellen.  Ann miste – nog maar eens – net het podium.  Zelf was ik heel tevreden: na voorzichtige start (2 korte, maar stevige klimmetjes per ronde + enkele zware modderstroken) toch het tempo kunnen opdrijven en behoorlijk geëindigd (6 km in 23’44”).

Zondag 10 febr: lange snelle duurloop van 27 km in 1u58’, daarna nog 4 km uitgelopen.

 

In totaal 143 km in 9 dagen: dat kan tellen !  Vanaf nu doe ik het rustiger aan, want over 3 weken staan we aan de start van de marathon in Barcelona.  Volgende zaterdag wel nog even testen tijdens de halve marathon in Lier (4e Natuurloop van AC Lyra).  Hopelijk is het dan ook mooi weer, en vooral … windstil.

                                                                       Patrick

21:52 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Amaai Als jij niet klaar bent voor Barca dan weet ik het ook niet. Al die lange duurlopen! Ik moet mij beperken tot 25km (na 1u30' krijg ik toch redelijk last van mijn buikspieren). Alleen zaterdag nog een duurloop van 30km (3 inlopen + 27 km wedstrijd Watervliet). Er is ook een lezing over ultralopen (int. voor Anke). Daarom verkiezen we die wedstrijd boven die van Lier. Tot in Barcelona?!

Gepost door: Filip | 11-02-08

Vakantie? Noem je dat vakantie, serieus werkendag. Op loopvlak dan, maar dat zul je niet zo erg vinden zeker. We hopen hier beide dat het meevalt bij Ann. Die honden dat is met momenten toch een echte merde hoor! Tot Zaterdag in Lier

Gepost door: Patrick | 11-02-08

Veel succes in Lier!

Gepost door: buddha | 12-02-08

Jullie gaan zeker goed en wat een km omvang zeg!.
En laat Barcelona maar komen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 12-02-08

bijgelezen ... maar nog niet bekomen van jullie kilometerteller ... jawadde ... succes in Barcelona!

Gepost door: geert | 14-02-08

nog eens komen bijlezen, jawadde, dat ziet er zeer goed uit wat afgelopen kilometers betreft ! Dat van die hond, tja, ik ben ook steeds zeer voorzichtig wanneer ik zo een loslopend beest tegenkom. en dan niet alleen wegens de "merde" die op stoep en op andere plaatsen achterblijft .. hopelijk niet teveel last gehad van die spuiten ann, ik weet uit ervaring dat die pijnlijk kunnen zijn

Gepost door: Jo | 17-02-08

Niet verwonderlijk dat je geen tijd hebt om te bloggen met zoveel gelopen kilometers de laatste week. Succes in Barcelona.

Gepost door: philippe | 19-02-08

De commentaren zijn gesloten.