21-02-08

Buenos días

diagonal pisoPrecies over een week worden we hier (foto) wakker, een appartementje op een tiende verdieping - we zullen het geweten hebben als zondag of maandag de lift defect blijkt! -  nabij de Diagonal in Barcelona. In de verte (volgens de annonce 200m, maar minstens het dubbele lijkt me op mappy reëler) de zee, de hemel blauw, de huizen rondom zonovergoten. Zaaaaalig. Drie dagen hebben we om te genieten van deze prachtige, zuiderse, bruisende stad. De vierde dag zal er gelopen worden, vééééél gelopen worden. Twee keer zal ik oogkleppen moeten opzetten: de eerste keer als we de Diagonal aandoen, de tweede keer als we op een boogscheut van het huis van onze vrienden in Villa Olimpica passeren. Iets verderop (35km), bij de Arco de Triunfo, is het opletten geblazen voor De Man met de Ijzeren Hamer, en begint de échte Marathon. Pff... of we in staat zullen zijn De Man te ontwijken? Patrick wel, zelf zal ik moeten afwachten.

Waarom? De 1/2 M in Lier afgelopen zaterdag was een mooie test, met een mooi resultaat (Patrick eindigde als 11de in 1.25.05; ik in 1.42.49 - een bevestiging van mijn huidig abonnement op de 4de plaats(vrouwen). Alleen, na afloop voelde ik me niet in staat om dezelfde afstand opnieuw af te haspelen, daarvoor hadden de laatste kilometers mij te veel moeite en doorzetting gekost. Onderweg heb ik zelfs een paar keer gedacht aan stoppen (aan de drankstands rond 7 en 12K doe ik dat sowieso, plus las ik nog een extra drankpauze in even na 15km waar we een berm moeten oplopen en er iemand van de organisatie staat bij wie ik mijn leeggoed kan achterlaten).  In het laatste bochtige stuk (zo'n 3km) met wind op kop, heb ik verdomd stevig op mijn tanden moeten bijten - ik weet zelfs niet meer of ik daar ook niet eens effe in panne gevallen ben - in elk geval is al mijn marathonwilskracht eraan te pas moeten komen, en het feit dat ik m'n goeie tijd op de 15km (1u11) niet wilde opofferen aan die duivelse wind en bochten op het eind. Maar geloof me, het kostte me veel moeite! Iemand zei achteraf dat ik daar nog goed 'doorging', maar het voelde eerder aan alsof ik 'dooDging' - alleszins mijn benen, want het bovenwerkt blijft naar behoren functioneren. Ook het recuppen verloopt redelijk vlot (geen stijve spieren) - da's ook al iets hé? Hoewel..., de duurloop van 13km zondag viel me toch eerder zwaar. En dat is wat me verontrust. Ik hoop dat het gewoon de vermoeidheid van de laatste hogekilometervolumeweken (nieuw woord voor Van Dale) is die speelt - januari was goed voor 213 km, februari tot nog toe voor 217 km. Bovendien had ik 2 dagen voor de Halve van Lier een reeks van 10 yassoo's succesvol afgewerkt, incl. uitlopen een training van een 17-tal kilometer.

Let wel, ik spreek hier voor mezelf. Bij Patrick lijkt het allemaal wel veel vlotter te gaan. Ik denk dat hij goeie vooruitzichten heeft voor Barcelona. En ik ook eigenlijk, toch als het betreft genieten van de stad, de Spaanse vrienden ginds, en de Belgische die meegaan.

09:47 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (9) | Tags: marathon barcelona, marato barcelona |  Facebook |

Commentaren

lier Knap gedaan van allebei. De zon was dan wel van de partij, maar de wind was snijdend. Jullie zijn klaar voor Barcelona !
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 21-02-08

Amai zo'n trainingsvolume de laatste 2 maanden en dan nog twijfelen. Je maakt mij bang voor mijn eerste eind oktober. Geloof nooit dat ik zo'n maandtotaal haal. En wat zijn yassoo's? In elk geval zal je in Barcelona niet de enige Belgen zijn. Zaterdag in Watervliet liep ik ff mee met iemand die hoopt onder de 3h te komen in Barcelona.

Gepost door: cremke | 21-02-08

Goeie reis Goeie reis naar BCN, geniet ervan. Zalige stad, sfeer, eten, mensen... En die marathon komt helemaal goed, jullie hebben dat in Lier schitterend gedaan. Misschien had je gewoon een mindere dag Ann?

Gepost door: Julie | 22-02-08

BARCA Veel succes aan jullie beiden daar in Barcelona.. wedden dat jullie gaa vlammen !!

Gepost door: Vince | 22-02-08

Succes Het beste voor jullie alletwee daar in het verre warme Barcelona. Moge uw Pr's weer wat aangescherpt worden!

Gepost door: Michael | 22-02-08

succes Succes in Barcelona en knap gelopen in Lier. Barcelona is een mooie stad, hopelijk hebben jullie mooi weer !

Gepost door: Edith | 23-02-08

Mooie vooruitzichten! Alvast veel succes!

Gepost door: buddha | 23-02-08

Zelfde vlucht? We vertrekken donderdagochtend. Dus ook 3 dagen om nog datgene te doen, dat we vorig jaar niet hebben gedaan :-) Maandagavond zitten we jammer genoeg alweer richting België. En de man met de hamer... die ben ik inderdaad vorig jaar in Barcelona tegengekomen. Hopelijk ontloop ik hem deze keer :-)! Tot binnen 4 dagen in BCN

Gepost door: Anke | 24-02-08

Gaat helemaal goed komen en maak je niet te veel zorgen.En Barcelona gaat het worden.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 25-02-08

De commentaren zijn gesloten.