21-02-08

Buenos días

diagonal pisoPrecies over een week worden we hier (foto) wakker, een appartementje op een tiende verdieping - we zullen het geweten hebben als zondag of maandag de lift defect blijkt! -  nabij de Diagonal in Barcelona. In de verte (volgens de annonce 200m, maar minstens het dubbele lijkt me op mappy reëler) de zee, de hemel blauw, de huizen rondom zonovergoten. Zaaaaalig. Drie dagen hebben we om te genieten van deze prachtige, zuiderse, bruisende stad. De vierde dag zal er gelopen worden, vééééél gelopen worden. Twee keer zal ik oogkleppen moeten opzetten: de eerste keer als we de Diagonal aandoen, de tweede keer als we op een boogscheut van het huis van onze vrienden in Villa Olimpica passeren. Iets verderop (35km), bij de Arco de Triunfo, is het opletten geblazen voor De Man met de Ijzeren Hamer, en begint de échte Marathon. Pff... of we in staat zullen zijn De Man te ontwijken? Patrick wel, zelf zal ik moeten afwachten.

Waarom? De 1/2 M in Lier afgelopen zaterdag was een mooie test, met een mooi resultaat (Patrick eindigde als 11de in 1.25.05; ik in 1.42.49 - een bevestiging van mijn huidig abonnement op de 4de plaats(vrouwen). Alleen, na afloop voelde ik me niet in staat om dezelfde afstand opnieuw af te haspelen, daarvoor hadden de laatste kilometers mij te veel moeite en doorzetting gekost. Onderweg heb ik zelfs een paar keer gedacht aan stoppen (aan de drankstands rond 7 en 12K doe ik dat sowieso, plus las ik nog een extra drankpauze in even na 15km waar we een berm moeten oplopen en er iemand van de organisatie staat bij wie ik mijn leeggoed kan achterlaten).  In het laatste bochtige stuk (zo'n 3km) met wind op kop, heb ik verdomd stevig op mijn tanden moeten bijten - ik weet zelfs niet meer of ik daar ook niet eens effe in panne gevallen ben - in elk geval is al mijn marathonwilskracht eraan te pas moeten komen, en het feit dat ik m'n goeie tijd op de 15km (1u11) niet wilde opofferen aan die duivelse wind en bochten op het eind. Maar geloof me, het kostte me veel moeite! Iemand zei achteraf dat ik daar nog goed 'doorging', maar het voelde eerder aan alsof ik 'dooDging' - alleszins mijn benen, want het bovenwerkt blijft naar behoren functioneren. Ook het recuppen verloopt redelijk vlot (geen stijve spieren) - da's ook al iets hé? Hoewel..., de duurloop van 13km zondag viel me toch eerder zwaar. En dat is wat me verontrust. Ik hoop dat het gewoon de vermoeidheid van de laatste hogekilometervolumeweken (nieuw woord voor Van Dale) is die speelt - januari was goed voor 213 km, februari tot nog toe voor 217 km. Bovendien had ik 2 dagen voor de Halve van Lier een reeks van 10 yassoo's succesvol afgewerkt, incl. uitlopen een training van een 17-tal kilometer.

Let wel, ik spreek hier voor mezelf. Bij Patrick lijkt het allemaal wel veel vlotter te gaan. Ik denk dat hij goeie vooruitzichten heeft voor Barcelona. En ik ook eigenlijk, toch als het betreft genieten van de stad, de Spaanse vrienden ginds, en de Belgische die meegaan.

09:47 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (9) | Tags: marathon barcelona, marato barcelona |  Facebook |

10-02-08

Een trainingsweek in telegramstijl

De voorbije maanden heb ik weinig tijd gehad om te bloggen of om blogs te lezen, maar gelukkig ben ik wel blijven lopen.  Vorige week (krokusvakantie) had ik – eindelijk – ook nog eens een week verlof, en daarvan heb ik gebruik gemaakt om flink door te trainen.  De week in een notendop:

Zaterdag 2 febr: 30 km duurloop; eerste 20 km rustig met Ann (5’30” à 6’/km), daarna 10 km alleen tegen 4’30”/km).  ’s Avonds de quiz van de Gezinsbond.

Zondag 3 febr: 45’ loslopen met Ann.  ’s Namiddags gaan wandelen en ’s avonds etentje voor de verjaardag van jongste dochter.

Maandag 4 febr: 9 x 800m (telkens in 3’) + uitlopen (met Ann) = 19 km.  Tijdens de laatste km is Ann gebeten door een hond.  Gelukkig niet erg, maar toch maar naar de dokter voor tetanos-spuit en  hechtpleisters.

Dinsdag 5 febr: bezoek aan Brugge (o.a. Brouwerij De Halve Maan) en de kust (Blankenberge).  10 km gelopen, waarvan 5 km keihard beuken tegen wind en regen.

Woensdag 6 febr: na een nachtje Duinse Polders (Blankenberge) een frisse strandwandeling en dan naar Lille/Rijsel voor een bezoek aan de nicht van Ann.

Donderdag 7 febr: samen met Ann lange trage duurloop (Zandhoven – Zoersel – Oostmalle – Westmalle – Zoerselbos – Zandhoven) van 36 km in 3u46’.

Vrijdag 8 febr: rustdag voor de beentjes

Zaterdag 9 febr: cross in Putte-Kapellen.  Ann miste – nog maar eens – net het podium.  Zelf was ik heel tevreden: na voorzichtige start (2 korte, maar stevige klimmetjes per ronde + enkele zware modderstroken) toch het tempo kunnen opdrijven en behoorlijk geëindigd (6 km in 23’44”).

Zondag 10 febr: lange snelle duurloop van 27 km in 1u58’, daarna nog 4 km uitgelopen.

 

In totaal 143 km in 9 dagen: dat kan tellen !  Vanaf nu doe ik het rustiger aan, want over 3 weken staan we aan de start van de marathon in Barcelona.  Volgende zaterdag wel nog even testen tijdens de halve marathon in Lier (4e Natuurloop van AC Lyra).  Hopelijk is het dan ook mooi weer, en vooral … windstil.

                                                                       Patrick

21:52 Gepost door AnnAlice in Loopsport | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |